• BUZZ
  • Νέα
  • ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19
ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 19/06/2018 17:34
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Νέες δημιουργίες, παραγγελίες νέων έργων σε Έλληνες συνθέτες, συμπαραγωγές με ομάδες μουσικού θεάτρου και περιφέρειας, όπερες σύγχρονου ρεπερτορίου, μιούζικαλ, φεστιβάλ, συναυλίες και όπερα για παιδιά και νέους. Πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Αλέξανδρου Ευκλείδη για την περίοδο 2018/19, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στο πεδίο του μουσικού θεάτρου και της σύγχρονης όπερας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτογενή δημιουργία και διευρύνει τον ορίζοντα των συνεργασιών και του διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών της μουσικής και του θεάτρου.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2018/19 της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συστήνει στο κοινό σπουδαία έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Once με πρωταγωνίστρια τη νέα σταρ της εποχής μας Μαρίνα Σάττι, το μουσικό παραμύθι Το αηδόνι του αυτοκράτορα της πρωτοπόρου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής Λένας Πλάτωνος στην πρώτη του σκηνική παρουσίαση και το εμβληματικό έργο Λευκό ρόδο (1986) του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη Ούντο Τσίμμερμαν. Στις παραγγελίες νέων έργων συναντάμε το περίφημο μυθιστόρημα Η κερένια κούκλα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που «εντάσσεται» στο λυρικό ρεπερτόριο, καθώς και την όπερα Οράματα και θάματα.
Διακεκριμένοι και νεότεροι συνθέτες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στη σκηνή τα νέα φιλόδοξα έργα τους: O Χαράλαμπος Γωγιός την όπερα Ο θάνατος του Άντονυ, ο Τάσος Ρωσόπουλος την όπερα Η κερένια κούκλα, ο Θοδωρής Οικονόμου το μιούζικαλ για παιδιά Μούζικα! Η μάχη των ήχων και ο Γιώργος Δούσης την όπερα Έντα Γκάμπλερ. Τις μεγάλες παραγωγές και της περιόδου 2018/19 αναλαμβάνουν σπουδαία ονόματα της εγχώριας θεατρικής σκηνής: Μετά τη μεγάλη επιτυχία Ο μικάδος, ο σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης δοκιμάζεται με το μιούζικαλ Once, o Δημήτρης Καραντζάς φλερτάρει με τον Θάνατο του Άντονυ, ο Σίμος Κακάλας ζωντανεύει την Κερένια κούκλα, ο Θέμελης Γλυνάτσης συστήνει το Λευκό ρόδο και η Μαρία Γυπαράκη συναντά Οράματα και θάματα. Τρεις νέες σκηνοθέτιδες, οι Ιώ Βουλγαράκη, Κατερίνα Πετσατώδη και Ράια Τσακηρίδη, εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Οι συμπαραγωγές ενισχύονται με τις παραστάσεις του σουρεαλιστικού ντουέτου Opera Chaotique σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου Merlin (Βάτραχοι), του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου της Λάρισας (Παραμυφικό) και των ομάδων μουσικού θεάτρου Όπερες των ζητιάνων (Ο θάνατος του Άντονυ) και The Medium Project (Έντα Γκάμπλερ).
O Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις φέρνει την παρουσίαση του Μεγάλου Ερωτικού σε μεταγραφή για μπαρόκ όργανα, καθώς και τρία εμβληματικά έργα, τα Κοινός βίος, Παίδες επί Κολωνώ και Τα τραγούδια της αμαρτίας. Τρία φεστιβάλ επιστρέφουν ανανεωμένα: το Φεστιβάλ Πιάνου επανέρχεται με θέμα Πιάνο & Τζαζ, οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής υπό τον τίτλο Οράματα και θάματα και οι Ημέρες Μουσικού Θεάτρου μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε χαμένους θησαυρούς του ελαφρού μουσικού θεάτρου.
Τα φεστιβάλ της Εναλλακτικής Σκηνής χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αττική».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.