• BUZZ
  • Νέα
  • ΠΑΙΔIKΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΠΑΙΔIKΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΑΙΔIKΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 12/06/2016 19:51
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Κάθε χρόνο αφού κλείσουν τα σχολεία, ξεκινούν διάφορα Summer Camps και προγράμματα, που θα σας βοηθήσουν να απασχολήσετε τα παιδιά σας τις ώρες που εργάζεστε με δημιουργικό τρόπο, αλλά και θα τα μυήσουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει τα εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο κτίριο Τσίλλερ για παιδιά κι εφήβους.

Τα παιδιά μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τον χορό, τα παραμύθια και την κατασκευή κούκλας, μάσκας κ.λ.π, θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους , να το συνδέσουν με τον λόγο, να διευρύνουν τη λεκτική τους ικανότητα και να εκτονώσουν τις εσωτερικές τους φορτίσεις. (Πληροφορίες: 2105288178)


Το Ωδείο Αθηνών διοργανώνει το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει στα παιδιά στο λόγο των Ελλήνων ποιητών μέσω του εκπαιδευτικού δράματος, του σωματικού θεάτρου και των θεατρικών παιχνιδιών, με τρόπο βιωματικό. όπως σημειώνει και η υπεύθυνη του εργαστηρίου, Μαρία Αθηναίου: «Τα όρια ποίησης και της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και της φαντασίας, με το ημερήσιο πρόγραμμα να περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι ομαδικό πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο!» (Πληροφορίες : 2107223464)

Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου διοργανώνει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 11 ετών, από 23 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2014. Θεατρικό παιχνίδι, παραμύθια από την Ξένια Καλογεροπούλου, κατασκευές, δεντροφύτευση αλλά και πικνίκ στο δάσος του Λυκαβηττού θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά τους θερινούς μήνες. (Για πληροφορίες και εγγραφές στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Αυτόν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» παιδιά από 6 έως 12 ετών θα κάνουν βουτιά στη θάλασσα της παγκόσμιας προφορικής παράδοσης, θα αφηγηθούν μύθους, θρύλους, λαϊκά παραμύθια και θα γνωρίσουν πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης. Με παραμύθια, αλλά και παιχνίδια συνεργασίας και εμπιστοσύνης ευαισθητοποιούνται στη διαφορετικότητα. Επινοούν, γράφουν, εικονογραφούν, αφηγούνται και δραματοποιούν τις δικές τους ιστορίες, γνωρίζουν αγαπημένους ζωγράφους, ανακαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από τα έργα τους και τα φτιάχνουν με τη δική τους ματιά. (Πληροφορίες στο 2104313332).

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στο «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα». Σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι για τους νέους ανθρώπους, ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας μέσα από την ιστορία, τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Το «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα» απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης γεμάτο ομαδικά παιχνίδια, θέατρο, ζωγραφική, χορό, προβολές, κατασκευές, και κυρίως διασκέδαση, δημιουργία και ευχαρίστηση! ( πληροφορίες 2103418550)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.