• BUZZ
  • Νέα
  • ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ' ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ' ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ' ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 20/10/2017 12:20
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Έκρυθμη η κατάσταση χθες το βράδυ έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη.

Έκρυθμη η κατάσταση χθες το βράδυ έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειο» στη Θεσσαλονίκη.

Αιτία στάθηκε το ανέβασμα της παράστασης του Φ.Πεσσόα «Η Ώρα του Διαβόλου».

Ομάδα διαδηλωτών ήρθε στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από την είσοδο του θεάτρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr , σημειώθηκαν συγκρούσεις των διαδηλωτών – μεταξύ των οποίων και ο «πατέρας Κλεομένης» - με διμοιρίες των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το θέατρο ενώ υπήρξαν και τρεις προσαγωγές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο φορούσαν κράνη, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και αποδοκιμάζουν έντονα τους συντελεστές της παράστασης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία».

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι συντελεστές και οι θεατές του έργου είχαν φτάσει στο θέατρο χωρίς κάποιο πρόβλημα και η παράσταση διεξήχθη κανονικά.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις προσαγωγές που έγιναν χθες το βράδυ, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες (ηλικίας 46, 29 και 25 ετών), ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αντίσταση, διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

photo: ΑΠΕ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.