• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ' ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
'ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ' ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

'ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ' ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 22/11/2016 16:38
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές συνοικίες, της πόλης, στη σκιά της Ακρόπολης, στην οδό Φρυνίχου 10, βρίσκεται το ''ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ'', πρώην Θέατρο του Ήλιου. Ακριβώς δίπλα στεγάζεται το ιστορικό ''Θέατρο Τέχνης'' και λίγο παρακάτω το θέατρο ''Σφενδόνη'' της Άννας Κοκκίνου.

Χρόνια πιστό στο ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό, αυτό το Θέατρο έχει δώσει το στίγμα ενός ζεστού κι οικείου χώρου. Στη σκηνή του έχουν ανέβει σημαντικοί θίασοι, ενώ πολλές νεανικές ομάδες έκαναν εδώ τα πρώτα τους βήματα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως από εδώ ξεκίνησαν οι Αbovo, με την παράσταση «Εκεί, εκεί στην κόλαση», πριν από δέκα χρόνια, που σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία.

Φέτος λοιπόν, ανοίγει ξανά και μετονομάζεται σε ''Δημήτρης Ροντήρης''. Τιμώντας το μεγάλο δάσκαλο και σκηνοθέτη του θεάτρου μας, που άλλαξε καθοριστικά την εικόνα της ελληνικής θεατρικής σκηνής, η νέα διεύθυνση σκοπεύει να κάνει το Θέατρο, ένα σημείο αναφοράς στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας, φιλοξενώντας έμπειρους ανθρώπους του χώρου, αλλά και νεανικά σχήματα. Ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο νέος του ιδιοκτήτης, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης, που θα δώσουν έναν καινούργιο αέρα στο θέατρο.

Την 1η Δεκεμβρίου την λειτουργία του θεάτρου, εγκαινιάζει η παράσταση της Κίρκης Καραλή «Αυτή η νύχτα μένει», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή. Μετά από την επιτυχημένη της πορεία στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση κατεβαίνει και στην Αθήνα για να μας ταξιδέψει στα νυχτερινά κέντρα της δεκαετίας του ’80. Νύχτες αμαρτωλές, όπου οι άνθρωποι απελευθερώνονται σε έναν εκστατικό χορό, ζωντανεύουν υπό την καθοδήγηση της νεαρής και τάχιστα ανερχόμενης σκηνοθέτιδας, που πέρσι μας εντυπωσίασε με την «Γκάμπυ» της. Οι ήρωες της αναζητούν ένα βλέμμα να ακουμπήσουν. Υπό τους ήχους των λαικών τραγουδιών, οι μάσκες πέφτουν και μένει μόνο η αλήθεια.
Κάποιοι τα καταφέρνουν, κάποιοι χάνουν και συντρίβονται, αλλά αυτή η νύχτα που μένει έχει τη δική της κρυφή γοητεία.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.