• BUZZ
  • Νέα
  • ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 30/05/2017 10:43
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας, ο Εθνικός κήπος, ζωντανεύει και γίνεται πάλι προσιτό στους πολίτες με ένα πρόγραμμα 150 διαφορετικών εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες και θεατρικές εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτή την μικρή πράσινη όαση της πόλης, - από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει- θα υποδεχτούμε σε ένα φυσικό σκηνικό το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» πραγματοποιείται από την 1 έως τις 30 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο και περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως γιόγκα, μουσικές συναυλίες, αναγνώσεις και διαδρομές, αλλά φυσικά και θέατρο.

Ο Θοδωρής Γκόνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί σε μια περιπατητική παράσταση με τίτλο «Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους» , από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου και ώρα 19:00. Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της , αλλά και τις μορφές μαρμάρινες που ζουν εδώ και χρόνια στον κήπο, ο γνωστός σκηνοθέτης μας προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη, ενώ συμμετέχουν και οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή .

Στις 3 Ιουνίου στις 19:30 ο Μικρός Νότος περιμένει τους μικρούς του φίλους στο Αστέρι για να τους ταξιδέψει στον κόσμο του παππού Αισώπου μέσα από την παράσταση «Αισώπου κόμιξ». Αυτό που συνδέει τους μύθους του Αισώπου με τα κόμιξ είναι ότι και τα δύο έχουν μεγάλη ταχύτητα, είναι αιχμηροί – ακριβείς, διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν. Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που μιλάει με αλληγορίες για τη ζωή μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών και ιδανικών.

Στις 15 Ιουνίου τώρα παραπλεύρως της παιδικής χαράς στις 19:30 το κουκλοθέατρο «Φιλφαρί» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Μήτρος και ο Τζίμης» ( για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών), που είναι βασισμένη στο μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης». Σε αυτό το μύθο προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες που τείνουν σήμερα να εξαφανιστούν, όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση του ανθρώπου στο συνάνθρωπο, η αξία της ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής. Επίσης, παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά που μας παρέχει η ζωή στη φύση και στην πόλη αντίστοιχα, αφήνοντας τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει, πού και πώς θα ζήσει ελεύθερος και χαρούμενος, αφού τα γνωρίσει.

Τέλος στις 16 Ιουνίου στο Αστέρι από τις 19:00 η ομάδα χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Κόσμου παρουσιάζει μία χοροθεατρική βραδιά αφιερωμένη σε μνήμες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, μέσα από μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.