• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ' ΣΤΟ LCT ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
'ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ' ΣΤΟ LCT ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

'ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ' ΣΤΟ LCT ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 01/08/2016 12:12
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στη σκηνή του Lincoln Center Theatre της Νέας Υόρκης ανεβαίνει το Σάββατο (6 Αυγούστου) το έργο ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ του Ανδρέα Φλουράκη, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του και εκτός συνόρων.

Το «Θέλω Μια Χώρα» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου το 2013 -και πέρυσι το καλοκαίρι από το Θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ Αθηνών- σκηνοθετεί ο Μενέλαος Καραντζάς, στο πλαίσιο του Directors Lab που οργανώνει το Lincoln Center.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, που διαρκεί τρεις εβδομάδες - από τις 18 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου - παρουσιάζεται σε ένα επιλεγμένο κοινό, από μέλη της θεατρικής κοινότητας της Νέας Υόρκης. Για πρώτη φορά, φέτος, το Lincoln Center Theatre προσκάλεσε και τους συγγραφείς των έργων που επιλέχθησαν. Ετσι, στη Νέα Υόρκη βρέθηκε και ο Ανδρέας Φλουράκης ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει: «Για μένα το μεγάλο στοίχημα ήταν κατά πόσο ένα έργο, όπως το "Θέλω μια χώρα" που γράφτηκε το καλοκαίρι του 2012 πάνω στην ελληνική οκονομική και κοινωνική κρίση, θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους Αμερικανούς. Εδώ και λίγο καιρό που παρακολουθώ τις πρόβες στο Lincoln Center Theater βλέπω το έργο να αντιμετωπίζεται σαν είναι γραμμένο από έναν εγχώριο συγγραφέα».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.