• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 03/01/2017 11:09
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει για πρώτη φορά τα στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Κρατικών Δημοτικών Θεάτρων και Ορχηστρών, της περιόδου 2005-2015.

Η Έρευνα Κίνησης Κρατικών Δημοτικών Θεάτρων και Ορχηστρών είναι ετήσια απογραφική έρευνα. Τα στοιχεία που συλλέγονται αφορούν στο είδος θεάματος (αρχαίο δράμα, κλασικό, κωμωδία, δράμα, όπερα, συναυλία κλπ), καθώς και στον αριθμό των έργων, των παραστάσεων και των θεατών ανά είδος θεάματος σε κρατικά δημοτικά θέατρα και ορχήστρες.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας του έτους 2015 αλλά και της τελευταίας δεκαετίας παρατηρείται, αναφορικά με την δραστηριότητα του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη του έτους 2014 μείωση στον αριθμό των έργων, αύξηση στον αριθμό των παραστάσεων και αύξηση στον αριθμό των θεατών.

Κατά την χειμερινή περίοδο οι θεατές στο σύνολο προτιμούν με σειρά προτεραιότητας τις συναυλίες, το παιδικό θέατρο και το ξένο δράμα. Κατά την θερινή περίοδο τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο σύνολο του αριθμού των θεατών κατέχουν οι συναυλίες και οι παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Οι συνολικές επιχορηγήσεις τις οποίες έλαβαν τα Κρατικά Δημοτικά θέατρα και οι Ορχήστρες παρουσιάζουν μια σταθερότητα κατά τα δύο τελευταία έτη 2014 και 2015, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 30.801.600 ευρώ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.