• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ '2666' ΤΟΥ ΜΠΟΛΑΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΟ '2666' ΤΟΥ ΜΠΟΛΑΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΟ '2666' ΤΟΥ ΜΠΟΛΑΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 12/07/2016 15:13
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ο βραβευμένος νεαρός σκηνοθέτης Ζουλιέν Γκοσλέν, με την κολεκτίβα Si vous pouviez lécher mon coeur, δανείζονται τις ιστορίες και τη δομή του θηριώδους «2666», του τελευταίου έργου του Ρομπέρτο Μπολάνιο και δημιουργούν μια δωδεκάωρη παράσταση, που θα μας ταξιδέψει στο σύμπαν του μεγάλου Χιλιανού συγγραφέα.

Το «2666» είναι το τελευταίο μυθιστόρημα του Μπολάνιο που δημοσιεύθηκε το 2004, ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Πρόκειται για έναν συγγραφικό άθλο 1100 σελίδων που χωρίζεται σε πέντε μέρη. Οι κριτικές για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ήταν διθυραμβικές και μάλιστα απέσπασε πολύ σημαντικά βραβεία. Την περίοδο που ο Μπολάνιο έγραφε το «2666» ήταν ήδη άρρωστος. Δεν είχε δείξει πουθενά το χειρόγραφο του. Αρχικά σκεφτόταν να το εκδώσει ως ένα ενιαίο βιβλίο, μετά όμως είχε αποφασίσει να το χωρίσει σε πέντε τόμους για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα για τα παιδιά του .Οι κληρονόμοι του όμως αποφάσισαν να εκδοθεί ως έχει. Το βιβλίο είναι ατελές και ο ίδιος ο Μπολάνιο ένα μήνα πριν από τον θάνατό του είχε πει ότι πάνω από χίλιες σελίδες πρέπει να διορθωθούν.

Μόνο σχηματικά μπορεί να μιλήσει κανείς για την υπόθεση του 2666: είναι ένα κείμενο γεμάτο αναφορές, και συμβολισμούς, όπου δεν λείπει το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα. Ο ίδιος είχε πει ότι θα ήθελε να είναι ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών και εδώ εκφράζει απροκάλυπτα αυτή του την αγάπη: χτίζει την πλοκή πάνω σε μια πραγματική αστυνομική ιστορία (τους ανεξιχνίαστους φόνους γυναικών σε μια πόλη) κι έναν αινιγματικό Γερμανό συγγραφέα.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων, χρονικών περιόδων, χωρών και ιστοριών το «2666» μελετάει την ιστορία του εικοστού αιώνα, περιγράφοντας έναν κόσμο κουρασμένο και διεφθαρμένο, όπου τα πρόσωπα μάταια αναζητούν την σωτηρία.

Ο τίτλος παραμένει ένα μυστήριο ακόμη και για τους φίλους του συγγραφέα. Κάποιοι θεωρούν ότι αποτελεί μια αναφορά στη βιβλική έξοδο από την Αίγυπτο που σύμφωνα με τις Γραφές έγινε 2666 χρόνια αφότου ο Θεός δημιούργησε τη γη. Στο βιβλίο δεν αναφέρεται πουθενά ο αριθμός αυτός, τον συναντούμε όμως σε άλλα έργα του.

Το βασικό θέμα του είναι η βία και ο θάνατος και μέσα στις σελίδες του ο Μπολάνιο καταθέτει τη προσωπική του μυστικιστική αντίληψη για τον κόσμο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη 30 και 31 Ιουλίου, σχεδόν από 6 ώρες το καθένα, με διάλειμμα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.