• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 20/10/2015 14:43
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. η επίσημη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου», το οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πρεμιέρα του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, παραβρέθηκαν ο Υπ. Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Δήμου Πειραιά και της ευρύτερης περιφέρειας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Ιδρυμάτων.

Μαθητές και επισκέπτες παρακολούθησαν την ροή του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει μια βιωματική ξενάγηση από μια έμπειρη ομάδα θεατρολόγων-παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών, στους χώρους του θεάτρου, την παρακολούθηση της μονόπρακτης θεατρικής παράστασης της Όλιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο» και την έκθεση «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, Το Θέατρο».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισήμανε: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του, «αγκαλιάζει» τα παιδιά και γίνεται πόλος έλξης για την θεατρική καλλιέργεια των νέων ανθρώπων, υλοποιώντας ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα του προγράμματος και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχουν εκατοντάδες χαμογελαστά παιδιά, ανακαλύπτουν το Δημοτικό Θέατρο, λαμβάνουν μέρος σε πολλαπλές θεατρικές δράσεις και μαθαίνουν την ιστορία του. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά αλλά και η χώρα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται σοβαρή και συστηματική δουλειά. Στόχος μας είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήθελα να συγχαρώ όσους συμμετέχουν για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης, τόνισε: Σήμερα γίνεται η επίσημη πρεμιέρα του προγράμματος ΕΣΠΑ και της παράστασης «Μια Ημέρα στο Θέατρο», που είναι αφιερωμένη σε όλα τα σχολεία. Έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα των μαθητών. Με αυτό το πρόγραμμα είχαμε δύο σκοπούς και τους καταφέραμε. Ο πρώτος είναι να μυηθούν στη θεατρική τέχνη όλα τα παιδιά και ο δεύτερος είναι να γνωρίσουν το Δημοτικό Θέατρο, που αποτελεί ένα μνημείο. Για εμένα είναι το καλύτερο Θέατρο που υπάρχει, το πιο όμορφο. Ανοίγει την «αγκαλιά» του και δέχεται όλα τα παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκο Διαμαντή, αλλά και όλο το προσωπικό του Ο.Π.Α.Ν. Καταφέραμε και υλοποιήσαμε αυτό το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο όταν αναλάβαμε φαινόταν σχεδόν χαμένο. Αξίζουν λοιπόν, πολλά μπράβο σε αυτήν την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι υπάλληλοι του Ο.Π.Α.Ν., με μπροστάρη τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Διαμαντή. Εύχομαι και στο μέλλον να κάνουμε τέτοιες δράσεις, ώστε να αναπτύξουμε τη θεατρική τέχνη ακόμη περισσότερο στον Πειραιά».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής, ανοίγοντας το πρόγραμμα, σημείωσε: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ένα ζωντανό θέατρο. Ένα θέατρο που δεν μένει στον μνημειακό χαρακτήρα αλλά ανοίγεται σε πολλές κατευθύνσεις – παρεμβάσεις και προς τον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και προς τον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένας ισχυρός πολιτιστικός οργανισμός πρέπει και οφείλει να κάνει γνωστό το παρελθόν, την μοναδική του φυσιογνωμία αλλά και να ανοίγεται με εκρηκτικό, απενοχοποιημένο τρόπο στις νέες ηλικίες και στη νέα δημιουργία, δίνοντας όραμα προς το μέλλον. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θέλει και μπορεί να είναι παρόν σε μια τόσο δύσκολη εποχή».

Το πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου», θα παρακολουθήσουν συνολικά 15.000 μαθητές από όλη την Αττική και θα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.