• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΣΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ", ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ.
ΤΟ ΣΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΤΟ ΣΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ", ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ.


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 12/09/2018 12:29
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η παράσταση «Έρωτες και Θρήνοι γυναικών», που ήταν προγραμματισμένη για τις 16/09 στο χώρο του Ηρωδείου, ματαιώνεται και ως εκ τούτου, μια σειρά συντελεστών μένουν απλήρωτοι και ένα καλλιτεχνικό έργο ανολοκλήρωτο.
Το σωματείο μας, όπως έχει τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, από την πρώτη στιγμή της έναρξης της συγκεκριμένης παραγωγής, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συναδέλφων, αντιπαλεύοντας τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που πρότεινε η εργοδοσία, με γνώμονα πάντα το να πραγματοποιηθεί η παράσταση. Η επιχείρηση προχώρησε σε συνδικαλιστικές διώξεις, απειλές και απολύσεις, και το σωματείο μας προχώρησε σε διάλογο με τους συναδέλφους και την εργοδοσία στο έδαφος της υπεράσπισής των εργασιακών σχέσεων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την πραγματοποίηση της παράστασης ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό μια άρτια θεατρική παράσταση.
Ωστόσο κάθε προσπάθεια του σωματείου μας βρήκε τοίχο, βρήκε κι άλλες απειλές κι άλλες απολύσεις, κι άλλη τρομοκρατία, μέχρι και τη ματαίωση της παράστασης, που ουσιαστικά αφήνει «ξεκρέμαστους» 40 και πλέον συντελεστές. Μια κατάσταση που αμαυρώνει το ίδιο το ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού», το οποίο δεν μπορεί σαν θεσμός, υπέρμαχος των ηθοποιών, να εμπλέκεται σε τέτοιες πρακτικές που βρίσκουν έδαφος στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί ,ιδιαίτερα στα χρόνια στης κρίσης, και που η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, διατηρεί και επεκτείνει.
Πρακτικές της συγκεκριμένης παραγωγής,που δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένες και ούτε θα σταματήσουν να υπάρχουν όσο ο κλάδος μας συνεχίζει να εργάζεται χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση, που να ανταποκρίνεται στα εργασιακά δικαιώματα του επαγγέλματός μας. Όσο δεν υπάρχει πάλη για τη συλλογική σύμβαση, τόσο οι εργοδότες θα επικαλούνται τη νομιμότητα της ωρομισθίας, τη νομιμότητα της αποζημίωσης, τη νομιμότητα των 170 ευρώ το μήνα, τη νομιμότητα των συμβάσεων έργου, τις απολύσεις, τις εξαναγκασμένες παραιτήσεις, τις απλήρωτες πρόβες και μια ατελείωτη λίστα παρόμοιων πρακτικών νόμιμων και νομοθετημένων.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως το επάγγελμά μας δεν μπορεί να περιφρουρηθεί, παρά μόνο με τη διεκδίκηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μια διεκδίκηση που ήδη έχει ξεκινήσει, ήδη έχει πάρει σάρκα και oστά βρίσκοντας την υποστήριξη του κλάδου, με κινητοποιήσεις, συζητήσεις αλλά και με την πραγματοποίηση κλαδικής απεργίας. Ξεκινά μια ακόμα θεατρική σεζόν και ήδη στο σωματείο φτάνουν δεκάδες καταγγελίες για απλήρωτες πρόβες για κατάπτυστα συμβόλαια, κτλ.
Είναι η ώρα να μπει ο κλάδος μπροστά και να βάλει τέλος σε αυτήν την κατάσταση.
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Κλαδική συλλογικής σύμβασης τώρα
Για τη συγκεκριμένη παραγωγή:

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.