• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΧΑΤΖΑΚΗ
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΧΑΤΖΑΚΗ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΧΑΤΖΑΚΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 01/06/2016 15:05
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αίτηση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη να ανακληθεί η απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία παύθηκε από την θέση.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Χατζάκης το 2013 διορίστηκε με τριετή θητεία καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο τον Απρίλιο του 2015 με απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και Νικολάου Ξυδάκη, αντίστοιχα, ανακλήθηκε η προγενέστερη απόφαση διορισμού του στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφαση του, την πρόωρη λήξη της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή και «για οποιονδήποτε άλλο σοβαρό λόγο».

Η απομάκρυνσή του λοιπόν κρίθηκε νόμιμη, γιατί, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση ο κύριος Χατζάκης υπέγραψε το 2014 ως σκηνοθέτης τρεις συμβάσεις έργου, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι δύο και το 2015 υπέγραψε και πάλι τρεις συμβάσεις, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι δύο. Πάντως, ο σκηνοθέτης μεταξύ των άλλων, επικαλέστηκε ότι για τη σκηνοθεσία του έργου «Μυστικοί Αρραβώνες» δεν έλαβε αμοιβή.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.