• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ "ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ" ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΟ

ΤΟ "ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ" ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 14/05/2019 13:09
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μέσα σε υπέροχα τραγούδια από τους Ηρώ Σαΐα, Ρίτα Αντωνοπούλου και Στάθη Δρογώση, θερμά λόγια από τον δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο και.. πολλαπλή παρουσίαση από τον Γιώργο Μητσικώστα (αφού χρησιμοποίησε τις φωνές των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Δ. Κουτσούμπα, Ν. Χατζηνικολάου, Λ. Παπαδόπουλου κα), αναδύθηκε το «Κίτρινο Υποβρύχιο» στο Πνευματικό Κέντρο της Πετρούπολης.

Ένα ένθερμο κοινό υποδέχτηκε το best seller βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη, για το οποίο ο διδάσκων Φιλοσοφία και Επιστημολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Κεχαγιάς, απεκάλυψε μυστικά που απογείωσαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, που συντόνισε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παναγιώτης Κολέλης.
Στην παρουσίαση του «Κίτρινου Υποβρυχίου», μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βάσω Πολυγιαννοπούλου, Ανθή Ζορμπά και Ρούλα Κανέλλη.

 

Η παρουσίαση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου.

Καλωσορίζω, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, την αγαπητή φίλη Σεμίνα Διγενή.
Δεν χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερες συστάσεις για έναν άνθρωπο σαν την Σεμίνα, μία χαρισματική προσωπικότητα, με χρόνια εμπειρίας και συνεχούς δημιουργίας. Την γνωρίσαμε ως δημοσιογράφο, ως σκηνοθέτη, δημιουργό, παρουσιάστρια, αλλά και τελευταία ως συγγραφέα, αναδεικνύοντας σε όλους τους τομείς τα πολύπλευρα ταλέντα της.
Σε έναν χώρο τόσο αδηφάγο, όπως είναι ο “απαιτητικός” χώρος της τηλεόρασης και των ΜΜΕ, με τον τόσο άκρατο και σκληρό ανταγωνισμό, σε έναν χώρο που διαμορφώνει συνειδήσεις, παρασύρει, διαχειρίζεται προσωπικότητες, κατευθύνει και χαλιναγωγεί, η Σεμίνα όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά με συνέπεια, τιμιότητα και απαράμιλλο ήθος, ξεχώρισε, αναδείχθηκε, διαμόρφωσε μία αξιοσημείωτη δημοσιογραφική και όχι μόνο πορεία και χάραξε μία αριστουργηματική διαδρομή.
Με το μεγάλο σθένος και την ψυχική δύναμη που την διακρίνει, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, συναναστράφηκε με σπουδαίους ανθρώπους και ξεχωριστές προσωπικότητες, διακρίθηκε για την ποιοτική δουλειά της στην δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση και υπήρξε πρωταγωνίστρια. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι έχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο και την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και 12 για την πολυετή φιλανθρωπική της δράση!
Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι για να παρουσιάσουμε το πρώτο της συγγραφικό “τόλμημα”, το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Κίτρινο Υποβρύχιο” (Εκδόσεις Πατάκη), το οποίο βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση. Ένα βιβλίο, που χαρακτηρίζεται από τις κριτικές συναρπαστικό, μία σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας, το οποίο χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας από τη «χαμένη άνοιξη» της δεκαετίας του 1960 στα ευφορικά 80’s, στην ευμάρεια των 90’s, μέχρι και την εποχή μας, την εποχή της “εθνικής κρίσης”.
Σεμίνα, είναι ιδιαίτερη τιμή μας που βρίσκεσαι σήμερα κοντά μας και ακόμη μεγαλύτερη τιμή είναι το γεγονός ότι συνεχίζεις να μην μένεις παθητική, να μην παραμένεις παρατηρητής, αλλά να αναλαμβάνεις και εσύ το δικό σου μερτικό σε μία μεγάλη υπόθεση και σημαντική για τον λαό όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά για όλους τους λαούς της γης, που είναι να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες σε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Είναι μεγάλη μας τιμή που εντάχθηκες στον αγώνα των Ευροεκλογών στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που όπως και η ίδια έχεις δηλώσει θέλεις οι νέοι άνθρωποι να είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι και μέσα στη ζωή και όχι απλοί θεατές σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

 

Η παρουσίαση του δημοσιογράφου και συγγραφέα
Παναγιώτη Κολέλη.

Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε σήμερα εδώ, στην παρουσίαση του «Κίτρινου Υποβρυχίου», του πρώτου βιβλίου της Σεμίνας Διγενή, που είναι ήδη best seller. Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» αποτελεί ένα κολλάζ από βιώματα, μαρτυρίες, αναμνήσεις και συναντήσεις με ανθρώπους που σημάδεψαν και τη Σεμίνα, αλλά και μία ολόκληρη περίοδο στη χώρα μας, τη Μεταπολίτευση.
Οι μεγαλύτεροι θα θυμηθείτε σίγουρα στιγμές από το παρελθόν σας, θα ανασυρθούν ασυναίσθητα μνήμες από γεγονότα και καταστάσεις που έχετε ζήσει και θα βρεθείτε ακόμα και απέναντι σε ανθρώπους όπως ο Χατζιδάκις, ο Φελίνι, ο Χορν, ο Καντάφι, σε εξόριστους από τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, στα παιδιά του Τσε Γκεβάρα, στον Μίκη Θεοδωράκη, στον εγγονό του Στάλιν και πολλούς άλλους.
Επίσης, θα βρεθείτε απέναντι σε ανθρώπους, που μπορεί η Σεμίνα να μην τους συνάντησε ποτέ επειδή δεν συνέπεσαν οι αιώνες που έζησαν – το τονίζω αυτό, γιατί είμαι σίγουρος πως αν ζούσαν άνθρωποι σήμερα όπως ο Μαρξ, ο Καμύ ή ο Ναπολέοντας, η Σεμίνα θα είχε βρει τρόπο να τους συναντήσει και να συνομιλήσει μαζί τους. Άλλωστε, υπήρξε ένας άνθρωπος που έφερε νέα ήθη στη δημοσιογραφία, έκανε πρωτοπόρα βήματα στον τρόπο που προσεγγίζει κανείς την πληροφορία και προσέδωσε καινοτόμες πλευρές και στον τρόπο που κάνει κάποιος τηλεόραση.
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Σεμίνα στη μάχη των Ευρωεκλογών, στην προσπάθεια που κάνει κι αυτή από το δικό της μετερίζι μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στην κοινωνία και να γίνει επιτέλους ο λαός αφέντης στον τόπο του. Θα σας διαβάσω μόνο μία δήλωση που έχει κάνει, που λέει πολλά κατά τη γνώμη μου για την πολιτική της ματιά απέναντι στα πράγματα: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε αυτούς που μ’ ενέπνεαν από μικρό παιδί, που είχαν κερδίσει τον σεβασμό μου για τους αγώνες τους, που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν με παραπλάνησαν, δεν μπλέχτηκαν ποτέ σε βρωμιές. Πάω με τους δυνατούς, γιατί θεωρώ πως η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας». Αυτή την έντιμη και δυνατή Σεμίνα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ στους καθημερινούς αγώνες, στην αδιάκοπη πάλη για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, τη χρειαζόμαστε μέσα στην Ευρωβουλή για να μας ενημερώνει για όσα μας ετοιμάζουν και να παλεύει για να μην περάσουν. Καλή επιτυχία Σεμίνα!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.