• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ (ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ)' ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟ
'ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ (ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ)' ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟ

'ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ (ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ)' ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 03/08/2018 10:42
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στο εργαστήριο θα επιχειρηθεί μία πρώτη προσέγγιση στον σχετικά άγνωστο μύθο του σημαντικότερου ήρωα της μυθολογίας, πριν τον Ηρακλή. Η ιστορία του εγγονού του πονηρού Σίσυφου, του Βελλεροφόντη, που έγινε κατά λάθος δολοφόνος του αδελφού του, άλλαξε όνομα, εγκατέλειψε τη γενέτειρά του την Κόρινθο και άρχισε μία αναμέτρηση με τη ζωή και τα θηρία της, ανθρώπινα και μυθικά, είναι η ιστορία όλων εκείνων που αποφάσισαν να τα βάλουν με τη Μοίρα και τους Θεούς. Που δάμασαν Πήγασους, σκότωσαν Χίμαιρες, δοξάστηκαν, θέλησαν να ανέβουν στον ουρανό, έχασαν το μέτρο και το δίκιο τους, καταβαραθρώθηκαν και κατέληξαν να περιπλανιούνται στους κάμπους της ζωής.

Χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τις χαμένες, μερικώς σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, «Σθενέβοια» και «Βελλεροφόντης» και υλικό από τις πολλαπλές αναφορές στον μύθο, από την Ιλιάδα, μέχρι τον Ησίοδο, τον Πίνδαρο, τον Παυσανία και τον Στράβωνα. Συμμετέχουν 7 εκτελεστές, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί.

 

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Ερμηνεύουν: Διαμαντής Αδαμαντιδης, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Κοτσιφάκης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στέφη Πουλοπούλου

Στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στις 20, 21, 22 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.