• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ...ΦΑΙΔΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ISABELLE HUPPERT
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ...ΦΑΙΔΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ISABELLE HUPPERT

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ...ΦΑΙΔΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ISABELLE HUPPERT


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 21/08/2015 21:57
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το παιδί - θαύμα του πολωνικού θεάτρου, ο  Krzysztof Warlikowski, θα ξανασυνεργαστεί με την Isabelle Huppert, μετά το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, μια παράσταση βασισμένη στο «Λεωφορείο Ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς, που είδαμε πριν από μερικά χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών. 

Στην παράσταση, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός, στο ρόλο της Μπλανς μας καθήλωσε, ενώ ο σκηνικός κόσμος, του πάντα ανατρεπτικού σκηνοθέτη, φώτισε με απροσδόκητο τρόπο, την πιο σκληρή πλευρά αυτού του έργου, που κατά καιρούς, έχει υποφέρει από συναισθηματικούς λυρισμούς και μελοδραματισμούς.

Φέτος οι δυο τους, θα ξαναβρεθούν στο Παρίσι, στο Θέατρο Odeon, με αφορμή την Φαίδρα, όπως την σκιαγράφησαν ο Ευριπίδης, ο Σενέκας και  η Sarah Kane στο FAIDRA'S LOVE.

ΦΑΙΔΡΕΣ λοιπόν ο τίτλος της παράστασης.

Στον Ευριπίδη, η Φαίδρα είναι η γυναίκα που δεν μπορεί να ομολογήσει τον έρωτα της στον Ιππόλυτο και προτιμάει να πεθάνει. Στον Σενέκα, τον αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο και του εξομολογείται το πάθος της. Στην Sarah Kane, όλα μπορεί να συμβούν και τίποτα ταυτόχρονα.

Ποια τελικά όμως είναι η αληθινή Φαίδρα; Τι προσπαθεί να μας πει; Για να λύσει το μυστήριο αυτής της παθιασμένης ηρωίδας, ο Warlikowski συμπράττει με την Isabelle Huppert, σε μια παράσταση που ελπίζουμε να δούμε και στο Φεστιβάλ Αθηνών. 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.