• BUZZ
  • Νέα
  • Ο Θ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ
Ο Θ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ

Ο Θ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 18/08/2015 13:00
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Εφτά χρόνια, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, δουλεύει το πρότζεκτ του ΑΤΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, που βασίζεται στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή. 25/8 αρχίζουν οι πρόβες. Πρώτος σταθμός το Wilma Theater στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Εικοσιδύο Έλληνες ποιητές έγραψαν πάνω στο θέμα, σε επιμέλεια του ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη και πλέον ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Άττις, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την παρουσίαση της δεύτερης φάσης της εργασίας του. Η κεντρική παράσταση του πρότζεκτ, φυσικά, είναι η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και αλλού, με τη συμμετοχή του Άττις, του Wilma Theater της Φιλαδέλφειας, του Columbia University της Νέας Υόρκης κι άλλων φορέων. Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει η σπουδαία Αφροαμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια της soul, Τζένιφερ Νίκι Κίντγουελ. Στο πλευρό της θα βρεθούν Αμερικανοί ηθοποιοί, ο Ιταλός Πάολο Μουζίο και δύο Έλληνες: ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Στάθης Γράψας. Εκτός από τη σκηνοθεσία της παράστασης, ο Τερζόπουλος θα επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, ενώ τη μετάφραση του έργου η Μαριάν Μακντόναλντ. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη, ενώ χρέη βοηθού σκηνοθέτη θα αναλάβει ο Σάββας Στρούμπος, μαθητής και δεξί χέρι του Θεόδωρου Τερζόπουλου επί σειρά ετών.

Οι πρόβες για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου, με την πρεμιέρα της να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου στο Wilma Theater της Φιλαδέλφεια, όπου και θα παίζεται μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του πρότζεκτ ΑΤΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις στο Columbia University από τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ, τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και την Μαριάν Μακντόναλντ, μεταξύ πολλών άλλων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.