• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΕΛΟΣ Ο ΒΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ. Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΕΛΟΣ Ο ΒΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ. Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΤΕΛΟΣ Ο ΒΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ. Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 18/08/2015 18:45
  • Κατηγορία: Νέα

«Την παραίτηση που ο κ. Γιάννης Βούρος είχε υποβάλει από καιρού από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποδέχθηκε σήμερα ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Βούρο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να στηρίξει το έργο του ΚΘΒΕ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια. Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οργανισμού».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση ο αν. υπουργός Ν. Ξυδάκης προχώρησε στο δεύτερο βήμα σχετικά με το ΚΘΒΕ, μετά το διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον καθηγητή Άρη Στυλιανού. Έκανε τελικά δεκτή την παραίτηση που είχε θέση στη διάθεσή του ο Γιάννης Βούρος στις αρχές του περασμένου Απριλίου, προκειμένου να τον διευκολύνει τις επιλογές του νέου υπουργού, όταν εκείνος επέλεξε να συναντηθεί με εκπροσώπους των ηθοποιών ενώ 2,5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν είχε ακόμη συναντήσει τον διευθυντή και τη διοίκηση του ΚΘΒΕ (τότε είχε παραιτηθεί και η Πρόεδρος Μ. Λυσαρίδου με τον Αντιπρόεδρο Φ. Γράψα). Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής δεχόταν διαβεβαιώσεις ότι ο υπουργός τον θέλει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του, δηλαδή το Μάιο του 2016. Εξού και ο Γ. Βούρος προχώρησε σε προγραμματισμό για τον ερχόμενο χειμώνα, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και λοιπές αρρυθμίες στην λειτουργία του Θεάτρου που προκάλεσε και προκαλεί ακόμη η καθυστέρηση της εκταμίευσης της τακτικής επιχορήγησης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου.

Χθες βράδυ υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Ξυδάκη στον κ. Βούρο, όπου ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του ευχαριστώντας τον καλλιτεχνικό διευθυντή για τη στάση του και τη δουλειά του στο ΚΘΒΕ, του οποίου η πρώτη χρονιά (πριν τη… στάση πληρωμών της πολιτείας έναντι του ΚΘΒΕ) ήταν ίσως η καλύτερη για το ΚΘΒΕ τα τελευταία 10 χρόνια με αύξηση θεατών που άγγιζε το 40% αλλά και με πρωτοφανή «κοινωνικοποίηση» του ΚΘΒΕ μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το κοινωνικό του έργο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτσμού, έχει ήδη βρεθεί ο διάδοχος του Γ. Βούρου. Είναι γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης εκ Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλιστα συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ τη σεζόν 2013-2014 και επέδειξε ιδιαίτερα έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από το ΥΠΠΟ τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναμένουν και το εκατομμύριο της β” δόσης της τακτικής επιχορήγησης, το οποίο είχε υποσχεθεί ο υπουργός ότι θα δοθεί εντός του Αυγούστου. Μέχρι τότε, όλοι τους (ηθοποιοί, τεχνικοί, διοικητικοί) παραμένουν απλήρωτοι (επί 3,5 μήνες).

Γ. Κ.
Think Free.gr


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.