ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ | ΚΡΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ | ΚΡΙΤΙΚΗ


4.6/5 κατάταξη (8 ψήφοι)

Αυστηρώς… πρωτότυπο κείμενο για ανθρώπους χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις, που δεν φοβούνται να κάνουν μια βαθιά κατάδυση στο παρελθόν τους και να αναμετρηθούν με όσα κάποτε τους φόβιζαν, τους προκαλούσαν αμηχανία, τους έκαναν να κοκκινίζουν ή τους δυσκόλευαν να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.
Τρία κορίτσια ή καλύτερα τρεις έμπειρες γυναίκες γεμάτες ερωτισμό, αυτοπεποίθηση και πάθος εμφανίζονται στο θέατρο Χυτήριο για να αφηγηθούν τη ζωή τους, να θυμηθούν τα νεανικά τους χρόνια, τα λάθη τους, τις υπερβολές τους, τις παραλείψεις, τα πάθη και τις αδυναμίες τους. Αναγνωρίζουν πως κάποτε θύμωναν χωρίς λόγο και αιτία, πως παθιάζονταν εύκολα με όλους και με όλα, και δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως παλιότερα ήταν περισσότερες άτεγκτες – ενίοτε και σκληρές – με ανθρώπους που ζητούσαν περισσότερο χώρο και χρόνο στη ζωή τους. Έχουν πληγώσει και έχουν πληγωθεί, έχουν αγαπήσει και έχουν αγαπηθεί, και σήμερα διατρέχουν μια ολόκληρη περίοδο προκείμενου να διακρίνουν εκείνα τα στοιχεία που επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανά στη ζωή τους από εδώ και πέρα. Είναι πλέον αποφασισμένες πως θα κάνουν αυτό που θέλουν, χωρίς περιορισμούς, χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιήσεις, χωρίς, στην τελική, να τους νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.
Η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου μοιάζει να κρατάει μια αόρατη μπαγκέτα και να μοιράζει αριστοτεχνικά τον χρόνο ανάμεσα στην πρόζα και τη μουσική. Παράλληλα, οι μεταμορφώσεις και οι μεταλλάξεις της γοητεύουν, εκπλήσσουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.
Η Φανή Γέμτου και η Έλλη Δαδήρα δείχνουν μέρος του πλούσιου ταμπεραμέντου τους. Κινούνται αρμονικά στον χώρο και αλληλεπιδρούν χωρίς να υπερβάλλουν ή να προκαλούν, ενώ ταυτόχρονα η φωνή τους καταφέρνει να απορροφήσει κάθε κραδασμό και να δημιουργήσει ένα οικείο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον για τον θεατή.
Οι μουσικοί Νίκος Δρογώσης (πιάνο), Θάνος Χρήστου (κιθάρα), Γιάννης Λιτινάκης (μπάσο) και Χρήστος Παπαδόπουλος (Ντραμς) με την αστείρευτη ενέργεια που βγάζουν, συνοδεύουν επάξια τις τρεις γυναίκες σε ολόκληρη την πορεία που διανύουν προς την προσωπική τους «ενηλικίωση».
Οι γυναίκες θα ταυτιστείτε με πολλά απ’ όσα θα δείτε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σας, ενώ οι άνδρες είμαι σίγουρος πως θα καταλάβετε λίγο καλύτερα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Ή, τουλάχιστον, θα συνειδητοποιήσετε – αν ακόμα δεν το έχετε κάνει – πόσα πολλά είναι αυτά που τριβελίζουν ένα γυναικείο μυαλό, συνθέτοντας ένα παλίμψηστο από αμφιβολίες και ερωτήματα που σχετίζονται όχι μόνο με τον έρωτα, αλλά γενικότερα με τις σχέσεις τους σύγχρονου ανθρώπου.
Και οι τρεις είναι υπέροχες, παρότι δεν είναι πια μικρά κοριτσάκια ή έφηβες, έχουν μεγαλώσει.
Ή, μάλλον, είναι υπέροχες ακριβώς επειδή έχουν μεγαλώσει…
Τρία υπέροχα μεγάλα κορίτσια!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.