• BUZZ
  • Σεμινάριο
  • ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ
ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ: ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξετάσει και να πειραματιστεί με την έννοια του κοινωνικού φαντασιακού και τον τρόπο που οι παραστατικές τέχνες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη κοινωνικών και πολιτικών εναλλακτικών μοντέλων. Έναυσμα της δουλειάς θα αποτελέσει η επαφή μας μ’ έναν αλγόριθμο που παράγει ανορθόδοξα αποσπάσματα λόγου βασισμένος στο λεξιλόγιο σχετικής βιβλιογραφίας (Κ. Καστοριάδης, J.G. Ballard, Dunne & Raby). Mέσω καθοδηγούμενων αυτοσχεδιασμών (γλωσικών, γραπτών, κινησιολογικών) θα έρθουμε σε επαφή με τη γλώσσα του αλγόριθμου σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε πιθανές μεθόδους δημιουργίας εναλλακτικών αφηγήσεων, σκηνικών αλλά και κοινωνικών.

Το εργαστήριο γίνεται στα ελληνικά αλλά είναι απαραίτητη βασική γνώση των αγγλικών.
Απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης καλλιτεχνικής δουλειάς της σκηνοθέτιδας (One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, 2015; Something Dreamy 2016; Η Γη σε 100 Χρόνια, 2016).

Το τμήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ολιγομελές, με ανώτατο όριο τα 12 άτομα.

Για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται η αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος (μέχρι 300 λέξεις), καθώς και ενός σύντομου κειμένου μέχρι 150 λέξεις που να περιγράφει τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο εργαστήριο, μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.
Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα 10 Απριλίου.
Τρίτη 18 Απριλίου έως Σάββατο 22 Απριλίου 2017
Καθημερινά 11:30 - 15:30, για 5 συναντήσεις

Δανάη Θεοδωρίδου
Η Δανάη Θεοδωρίδου είναι σκηνοθέτις και ερευνήτρια του σύγχρονου θεάτρου, χορού και περφόρμανς που ζει στις Βρυξέλλες. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στο Κ.Θ.Β.Ε. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη σύγχρονη δραματουργία στο Roehampton University (Λονδίνο) και παρουσιάζει την καλλιτεχνική και ερευνητική της δουλειά σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία τρία χρόνια η καλλιτεχνική της δημιουργία έχει ως κεντρική της ενδιαφέρον την έννοια του κοινωνικού φαντασιακού. Διδάσκει σε διάφορα πανεπιστήμια και σχολές θεάτρου και χορού στο Βέλγιο και την Ολλανδία, και δημοσιεύει κείμενα της διεθνώς. Είναι συνδημιουργός του τριετούς ερευνητικού προγράμματος Dramaturgy at Work και μία από τις συγγραφείς του βιβλίου The Practice of Dramaturgy: Working on Actions in Performance (Valiz, 2017). Περισσότερες πληροφορίες: www.danaetheodoridou.comΤο εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του BIOS και της Φλαμανδικής κοινότητας του ΒελγίουΠληροφορίες και συμμετοχές: 2103425335 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο BIOS, Πειραιώς 84


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.