• BUZZ
  • Σεμινάριο
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΦΟΡΑΣ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΦΟΡΑΣ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΦΟΡΑΣ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο βραβευμένος δημιουργός του θεάτρου και του κινηματογράφου θα βρεθεί τον Μάιο στο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Μπάγκειον, παραδίδοντας ένα σεμινάριο εκφοράς λόγου, βασισμένο στην πρωτοποριακή μέθοδο που ο ίδιος έχει αναπτύξει και την οποία εφαρμόζει με θαυμαστά αποτελέσματα στις δουλειές του.
Το σεμινάριο του Δήμου Αβδελιώδη που έχει τον τίτλο «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» έρχεται ν’ αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με τα κορυφαία κείμενα της ελληνικής γραμματείας. Απευθύνεται σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε φιλότεχνους που επιθυμούν να μάθουν πώς μέσω της σωστής εκφοράς του λόγου ένα κείμενο μπορεί να γίνει αντιληπτό στον πυρήνα του από κάθε αποδέκτη, ανεξαρτήτως ηλικίας και μόρφωσης.

Κάθε κείμενο σαν μια παρτιτούρα

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά της Λογικής- Μουσικής μεθόδου του Δήμου Αβδελιώδη επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, που προορίζεται για να παρουσιαστεί δημόσια. Όπως λέει ο ίδιος, κάθε τέτοιο κείμενο είναι σαν μια παρτιτούρα, που πρέπει να ερμηνευθεί με ακρίβεια για να μπορέσει να αναδείξει τις διακυμάνσεις και την πραγματικότητα των ιδεών και των αισθημάτων που εμπεριέχονται μέσα του. Η ακρίβεια μιας τέτοιας αισθητικής ερμηνείας αναδεικνύει την πραγματική αξία ενός έργου, ενώ μια παρερμηνεία μπορεί να καταστρέψει τις λογικές συνέχειές του και να παρουσιάσει ένα έργο εντελώς διαφορετικό από τις προθέσεις του ίδιου του δημιουργού του.
Αν ο σκοπός ενός έντεχνου έργου είναι η βαθιά συγκίνηση, μέσα από την κατανόηση μιας αλήθειας που οδηγεί στην κάθαρση και τη λύτρωση από το φόβο και τη σύγχυση, τότε οι όροι και οι κανόνες που τίθενται γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό ενυπάρχουν μέσα στο ίδιο το έργο και όχι έξω από αυτό, αρκεί να τους αναγνωρίσουμε.


Ταυτότητα σεμιναρίου
Τίτλος: Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος
Εισηγητής: Δήμος Αβδελιώδης
Μέρες διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μαΐου και θα επαναληφθεί για τις τρεις ακόμη Δευτέρες του μήνα (13/5, 20/5, 27/5).
Χώρος: Μπάγκειον, Πλ. Ομονοίας 18.
Κόστος: 60 € (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα εισιτήριο για την θεατρική παράσταση «Ελένη»).
Προπώληση: www.ticketservices.gr
Καθαρή διάρκεια: 2 ώρες και 30’ ( 19:00-21:30)

Μετά από κάθε σεμινάριο θα πραγματοποιούνται προβολές θεατρικών παραστάσεων του Δήμου Αβδελιώδη, καθώς και συζήτηση με τους συντελεστές. Ο προγραμματισμός τους διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 6/5: «ΙΧΝΕΥΤΕΣ, Σοφοκλή» (2010) με τους: Α. Καρακότας, Β. Σπυρόπουλος, Ρ. Κυπριώτη, Δ. Κωτίδου, Α. Ματαφιά, Γ. Νικόπουλος, Δ. Ρούσσου, Γ. Φλωράτος, Κ. Αλεξοπούλου, Σ. Δελλαπόρτα, Τ. Διαμαντοπούλου, Ε. Νικηφόρου, Κ.Παπαγεωργίου.

Δευτέρα 13/5: «ΠΕΡΣΕΣ» Αισχύλου (2013) με τους: Ρ. Κυπριώτη, Τ.Παλαιολόγου, Γ. Φλωράτος, Α. Καρακότας, Β. Σπυρόπουλος, , Δ. Κωτίδου, Γ. Νικόπουλος, Δ. Ρούσσου, , Κ. Αλεξοπούλου, Π. Δαμάσκου, Σ. Δελλαπόρτα, Τ. Διαμαντοπούλου, Ε. Νικηφόρου, Κ.Παπαγεωργίου.

Δευτέρα 20/5: «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΕΙΟΝ», Γ. Βιζυηνού (2013) με τους Γιώργο Νικόπουλο και Δανάη Ρούσσου.

Δευτέρα 27/5: «Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» Αλ. Παπαδιαμάντη (2012) με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου

Το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιείται στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αβδελιώδη, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μπάγκειον από 2 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου. Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.
 

 

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.