ΜΕΛΙΣΣΙΑ

homebig: ΜΕΛΙΣΣΙΑ
afisa: ΜΕΛΙΣΣΙΑ

 • Σύνοψη

  Μια ιστορία που μας κλείνει το μάτι σαν γνώριμή μας από καιρό. Ίσως διότι την έχουμε ζήσει. Μάλλον επειδή έχουμε ακούσει γι' αυτή. Ενδεχομένως γιατί φανταζόμαστε ότι πράγματι μπορεί να ισχύει. Σίγουρα γιατί τα Μελίσσια βρίσκονται... κοντά μας. Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε τέσσερις τοίχους, χωρίς τίποτε να εμποδίζει τον συγγραφέα να στήσει κόσμους εντός κι εκτός τους. Ένα κείμενο αμιγώς θεατρικό από την πρώτη του σύλληψη επιδιώκει έναν «ανυψωμένο ρεαλισμό». Το γνωρίσαμε με επιτυχία σε μορφή αναλογίου το 2012 στις Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και ως μυθιστόρημα με την ίδια πάντα θεατρική ένταση.

  Ο βραβευμένος πεζογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας πρωταρχικής φιγούρας - μιας βασίλισσας μέλισσας. Ο Γιώργος Παλούμπης, με εξαιρετικά δείγματα γραφής στο ρεαλιστικό θέατρο, επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο μετά την επιτυχημένη παράσταση «Αόρατη Όλγα». Με γνώση της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας αναμετριέται ξανά με το σύγχρονο ελληνικό έργο και καταθέτει τη δική του ερμηνεία πάνω στη μητρική κυριαρχία.

  Είδος: Κοινωνικό

  Πότε

  Πρεμιέρα: Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 18:00
  Τετάρτη: 18:00
  Πέμπτη: 21:00
  Παρασκευή: 21:00
  Σάββατο: 21:00
  Κυριακή: 18:00
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Τετ & Πέμ 15€, Παρ. 13€, Σάβ., Κυρ. & επίσημες αργίες 18€, Φοιτητικό/Νεανικό 10€ - 13€, Ανω των 65: 10€ - 13€ Πολύτεκνοι: 10 € Κάρτα ανεργίας: 5€

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Σ' ένα αστικό σπίτι κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στα Μελίσσια, η ιδιοκτήτρια υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους: την κόρη της με τον σύζυγό της, τον γιο της και μια νεαρή κοπέλα, που όταν αποκαλύπτει την ταυτότητά της αλλάζει τα δεδομένα της οικογενειακής συνεύρεσης. Η συγγραφική ιδιότητα της κατάκοιτης ιδιοκτήτριας, της Αγάπης, δημιουργεί την αίσθηση πως, ό,τι διαδραματίζεται μεταξύ τους, είναι επινοημένες ιστορίες που βγαίνουν από τα χειρόγραφα των βιβλίων της. 

 • Αγάπη: Μπέτυ Αρβανίτη
  Ανέστης: Νίκος Αρβανίτης
  Κυριάκος: Κώστας Βασαρδάνης 
  Ειρήνη: Μαρία Κεχαγιόγλου
  Ίρις: Νεφέλη Κουρή
  Άντρας: Νίκος Χατζόπουλος

 • Συντελεστές

  Σκηνοθέτης: ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Σκηνικά-Κοστούμια: ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
  Βοηθός σκηνοθέτη: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.