Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

homebig: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ
afisa: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

 • Σύνοψη

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές από ΜΜΕ και κοινό, «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» επιστρέφει, στο θέατρο Σταθμός, για περιορισμένες παραστάσεις.

  Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

  Πότε

  Πρεμιέρα: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 18:15
  Σάββατο: 18:15
  Κυριακή: 21:15
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: 12€ | Μειωμένο: 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65) | Ανέργων: 5€
  Προπώληση εισιτηρίων:

  www.viva.gr https://www.vi va.gr/tickets/theater/theatro- stathmos/h-apologia-tis-mari- kiouri/ - Με την αγορά των εισιτηρίων σας με μειωμένη τιμή, βασική προϋπόθεση η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδό σας στον χώρο του θεάτρου - Δυνατότητα ομαδικών κρατήσεων με χαμηλότερο αντίτιμο (επικοινωνία στο politeiapolitismos@gmail.c om)

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή για να κινδυνέψει μια επιστήμονας, να μην πάρει ένα Νόμπελ. Πρωταγωνιστές σ' αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί και παντρεμένος.
  Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή της, του Νόμπελ Χημείας και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.

  Αυτό το πραγματικό γεγονός, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της.
  Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ... Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

  Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας θηλυκής προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης), που μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μια γυναίκα, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: ΕΥΣΤΑΘΙΑ
  Σκηνοθέτης: ΚΑΡΑΛΗ ΚΙΡΚΗ
  Μουσική: ΕΥΣΤΑΘΙΑ

  Δραματουργική επεξεργασία: ΚΑΡΑΛΗ ΚΙΡΚΗ
  Επιστημονική Σύμβουλος: ΡΑΠΤΗ ΠΑΡΗ
  Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύουν η ΠΕΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ και η ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

  Παραγωγή:

  Τέχνης Πολιτεία (Αναστασία Παπαγεωργίου)

  Φωτογραφίες: ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
  Προβολή - Επικοινωνία:

  BrainCo ΑΕ

 • Βίντεο

  No video selected.
 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.