5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΥ

5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΥ


5.0/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

Είδα την Γκάμπυ ξανά. Στην Πειραιώς 115 αυτή τη φορά. Μπήκα για δεύτερη φορά στο δωμάτιό της, προσπάθησα να διαβάσω καλύτερα τη σκέψη της, έγινα δέκτης της πιο τρυφερής της εξομολόγησης. Πρώτα τη συμπάθησα και μετά την αγάπησα. Ήταν εκεί, στο θέατρο Κιβωτός και με περίμενε, όπως κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ιδού οι λόγοι που με οδήγησαν για δεύτερη φορά στην πόρτα της.

1. ΤΟ ΕΡΓΟ.
Μου αρέσουν τα έργα με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Μου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που δε συνάντησα ποτέ. Η Γαβριέλα Ουσάκοβα έζησε με την ψυχή της μια ζωή που είχε τα πάντα. Κι εγώ τη θαύμασα γι’ αυτό. Έρωτας και απογοήτευση, πάθος και εγκατάλειψη, ευτυχία και πίκρα, δόξα και κατάρρευση, γέλια και μία εσωτερική μελαγχολία, όλα, συναισθήματα κουρνιασμένα στην ίδια ψυχή.

2. ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ.
Η φρεσκάδα της Λίλας Μπακλέση, η γοητεία της Γωγώς Μπρέμπου και το έντονο ταμπεραμέντο του Χρήστου Σιμαρδάνη – στην πρώτη διανομή είχα παρακολουθήσει στον ίδιο ρόλο τον εκπληκτικό Άγγελο Παπαδημητρίου – με έπεισαν πως πρέπει να ξαναχειροκροτήσω τους καλλιτέχνες αυτούς που κατέθεσαν ουσιαστικά την ψυχή τους για 100’ πάνω στο σανίδι. Ειδική μνεία γίνεται στους Βαγγέλη Αμπατζή, Μανώλη Κλωνάρη, Νίκο Λεκάκη, Γιώργο Σαββίδη, Άλεξ Τριανταφύλλου, που ερμηνεύουν τους άντρες της ζωής της Γκάμπυ. Ο καθένας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην πορεία της. Όλοι εκείνοι, που άφησαν τα ίχνη τους στο κορμί και την καρδιά της, κάνοντάς την αυτό που ήταν μέχρι το 1991, οπότε και βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της.

3. Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ.
Η Κίρκη Καραλή, η οποία ήδη δουλεύει την επόμενη παράστασή της με τίτλο ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ, ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις υψηλές απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου, που αφορά στη ζωή μίας τόσο ιδιαίτερης περσόνας, με πολλά αφιερώματα. Οι πιο καθοριστικές δεκαετίες της σύγχρονης Ελλάδας, περνούν μπροστά από τα μάτια των θεατών, με κινηματογραφικό ρυθμό, χαρακτηριστικό που σπάνια συναντώ στις θεατρικές σκηνές.

4. ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
«Μείνατε ευαίσθητοι». Η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε να αποτελεί σύνθημα γραμμένο στους τοίχους της Αθήνας του 2016. Μιας πόλης που κάθε μέρα σκοτεινιάζει. Που την περπατούν άνθρωποι σε αποσύνθεση, που ξέχασαν πώς είναι να αισθάνονται. Μηχανές – έρμαια στη βαβούρα της και στο πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου, που δε γυρίζει πίσω.

5. ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.
Ένα γεμάτο θέατρο επιβραβεύει κάθε βράδυ την ειλικρινή προσπάθεια όλων των ηθοποιών και των συντελεστών να μεταφέρουν με σεβασμό στη σκηνή την έμπνευσή τους από τη ζωή της θρυλικής πόρνης των Αθηνών, Γαβριέλας Ουσάκοβα.

Προλαβαίνετε να επισκεφθείτε – για πρώτη ή δεύτερη φορά – την ΓΚΑΜΠΥ στο θέατρο Κιβωτός, κάθε Δευτέρα στις 20:00 και κάθε Τρίτη στις 21:00.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.