ΕΙΔΑ 'ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ

ΕΙΔΑ 'ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ


4.0/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Ο μικρόκοσμος της οικογένειας περικλείει τον κόσμο όλο και αν τον βάλεις κάτω από το μικροσκόπιο της τέχνης, μπορείς να μελετήσεις τον κόσμο των ανθρώπινων πλασμάτων και της συμπεριφοράς τους διαχρονικά.
Πάντα με γοήτευαν και πάντα θαύμαζα τα θεατρικά έργα του Άρθουρ Μίλλερ. Ο Έλληνας θεατής είχε πολλές φορές την ευκαιρία να τα δει στις θεατρικές σκηνές τόσο των κρατικών, όσο και του ελεύθερου θεάτρου. Ο Αθηναίος θεατής μάλιστα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από σκηνής και τη δουλειά των πιο πρόσφατων κειμένων του, σε πολύ καλές παραστάσεις.

Φέτος, αυτή τη θεατρική περίοδο ανεβαίνει και πάλι ένα από τα σημαντικότερα έργα του: «Το τίμημα», στο θέατρο Ιλίσια. Ένα έργο που το θέμα του σκάβει βαθιά στην ανθρώπινη προσωπικότητα, αποκαλύπτοντας τα καλά οργανωμένα καταφύγια ψυχής και σκέψης του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, για να μπορέσει να αντέξει την πανωλεθρία της αυτογνωσίας του.

Όλοι ξέρουμε ποιοι είμαστε, μέχρι που μπορούμε, με ποια υλικά έχουμε κτίσει την εικόνα μας για τους άλλους. Αν μείνει όμως ανοιχτή μια χαραμάδα και εισχωρήσει η πραγματικότητα, τότε έρχεται η κατάρρευση και ο πανικός. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Ρένια Λουιζίδου, ο Χρήστος Σαπουντζης, γίνονται οι ήρωες του Μίλλερ και οδηγημένοι, σε ένα εφιαλτικό κρυφτό από τα αληθινά αισθήματα των προσώπων που υποδύονται, από τη σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, ζωντανεύουν στη σκηνή, εφιάλτες ενδοοικογενειακών σχέσεων, που στοιχειώνουν και την πραγματικότητα των ημερών που ζούμε. Καταλύτης δίπλα τους και από τη γραφή του Μίλλερ, και στη σκηνή του Ιλίσια, αλλά καταλύτης και με την ερμηνεία του ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Ο παλαιοπώλης, ο καίριος εκτιμητής της ζωής. Της ζωής που πέρασε, της ζωής που τρέχει, της ζωής που επιφυλάσσει το αύριο.

Δείτε αυτή την παράσταση και αφεθείτε να γράψει μέσα στο μυαλό και την ψυχή σας η κάθε λέξη του έργου. Ακριβό τίμημα, αλλά λυτρωτικό.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.