ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 23/01/2018 12:32
  • Κατηγορία: Προτάσεις

Δεν είναι κριτική αυτό που γράφω εδώ. Είναι κείμενο ανάγκης. Είναι μεγάλη ανάγκη να πάτε να δείτε δυο μεγάλους ηθοποιούς. Πρέπει να τους απολαύσετε να παίζουν μαζί.

Τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τον Μάνο Βακούση.

Επείγει να τους δείτε στον "Αμπιγιέρ" του Ρόναλντ Χάργουντ, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, με την Άννυ Λούλου, την Ευγενία Αποστόλου και τον Νίκο Καλαμό. (Σκηνικά : Δ. Πολυχρονιάδης. Κοστούμια: Β. Σύρμα. Μουσική: Θ. Οικονόμου. Φωτισμοί.: Β. Ταμιωλάκη.)

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γραφτεί για τον κόσμο του θεάτρου και τους ανθρώπους του. Στην Κυψέλη, θα δείτε αυτόν τον κόσμο, την τρέλλα, την αγωνία και την απελπισία του, μέσα από την κλειδαρότρυπα των παρασκηνίων. Θα καταλάβετε τι κωμικοτραγικές καταστάσεις συμβαίνουν στις κουίντες, εν ώρα παράστασης. Θα μεταφερθείτε στο Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. (...αν και θα ανακαλύψετε πολλά κοινά του σήμερα, μ εκείνη την εμπόλεμη κατάσταση)

Μυλωνάς και Βακούσης, έπαιξαν πρώτη φορά μαζί στο "Μορμόλη", στην παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Από τότε ξανασυναντήθηκαν πολλές φορές στη σκηνή και πάντα καταφέρνουν να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. (Αυτήν την περίοδο και στον "Αύγουστο")
Σπάνια στόφα ηθοποιών, ισχυρές θεατρικές προσωπικότητες, πολύτιμοι ...πολυκαλλιτέχνες, με ασύλληπτη σκηνική ευφυία και έμπνευση. Και αντοχή, στις θεατρικές κακουχίες...

Ο ''Αμπιγιέρ'' έχει ευτυχήσει και στην κινηματογραφική εκδοχή του το 1983 με τον Albert Finney και τον Tom Courtenay , αλλά και στην τηλεοπτική με τον Ian McKellen και τον Anthony Hopkins.
Οι δικοί μας Σερ και Νόρμαν, πάντως είναι καθηλωτικοί!

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, είναι ένας συγκλονιστικός Σερ, ανασφαλής, νάρκισσος, φοβισμένος, εγωιστής, ματαιόδοξος θεατρίνος, αλλά και τόσο ανατριχιαστικά σαρκαστικός.
Ο Μάνος Βακούσης πάλι, είναι ο ίδιος ο Νόρμαν, ο σάκκος του μποξ, ο παρασκηνιακός πρωταγωνιστής. (Δεν ξέρω, μετά από την δική του ερμηνεία, πώς θα πορευτεί ο επόμενος ''Νόρμαν''...)

Αυτά τα δύο μαγικά πλάσματα, φιλοτεχνούν με το θείο ταλέντο τους, μια πεντακάθαρη εικόνα του μικρού Κάμελοτ, που λέγεται θέατρο. Γι αυτο σας λέω, μην το χάσετε

Στη Β΄Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, μέχρι 6 Φεβρουαρίου.

Σεμίνα Διγενή.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.