Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Ένα ζευγάρι σε κρίση μοιράζεται την καθημερινότητα και τα προβλήματά του με τους θεατές. Εκείνος πάντα πολυάσχολος, νευρικός, κι αγχώδης μέσα σε μια δουλειά που δεν τον εκφράζει. Εκείνη άνεργη, ψάχνει τον εαυτό της. Δυο ήρωες σύγχρονοι, καθημερινοί, που θα συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο ή στο διπλανό τραπέζι, αλλά ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί για την ιστορία τους. Τελικά η ζωή και οι εγωισμοί τους θα τους χωρίσουν, αλλά θα ξαναβρεθούν χρόνια μετά, αλλαγμένοι και μόνοι. Είναι γείτονες, αλλά αγνοούν ο ένας την ταυτότητα του άλλου.
Τους χωρίζει ένας μοιραίος τοίχος, που όμως έχει ένα μικρό προβληματάκι: δεν έχει καθόλου καλή ηχομόνωση, οπότε αναγκαστικά παρακολουθούν ο ένας τη ζωή του άλλου. Στην αρχή ξεσπάει πόλεμος μεταξύ τους για το ποιος τελικά είναι ο κύριος του σπιτιού, όμως σταδιακά η ανάγκη για επικοινωνία θα τους φέρει κοντά και άγνωστοι ακόμα μεταξύ τους, ξαναερωτεύονται ο ένας τον άλλον.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης υπογράφει μια ανατρεπτική ερωτική κωμωδία του αστικού κέντρου, μεταφέροντας τον παλμό της εποχής μας, καταγράφοντας τις αγωνίες και τις αναζητήσεις της γενιάς του, που πάντα όμως και κόντρα σε όλους, μπορεί να παραμένει βαθιά ρομαντική με το δικό της τρόπο.
Η σκηνοθεσία του ίδιου μαζί με την Φρόσω Κορρού, ακολουθεί τους κώδικες του σωματικού θεάτρου και με ένα τρυφερό χιούμορ αναδεικνύει την σημασία του έρωτα. Ισορροπώντας με μέτρο ανάμεσα στην ελαφρότητα και στη σεξουαλικότητα, αναδεικνύουν την αληθινή αγάπη, που τελικά είναι το μόνο αντίδοτο στη μοναξιά μας. Μαζί με την εκρηκτική Μαρία Σολωμού, που υποδύεται την Μαργαρίτα, με ευρηματικότητα, λάμψη και δυναμισμό, καταφέρνουν μέσα σε δυο ώρες να μας θυμίσουν ότι η ζωή είναι καλύτερη όταν την μοιράζεσαι. Μαζί με αυτήν κι όλες τις δυσκολίες της.
Μια εξαιρετικά προσεγμένη και άρτια παραγωγή των θεατρικών επιχειρηματιών Παναγιώτας Παρασκευοπούλου και Κων/νου Ξενόπουλου.
Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.