ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ' ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ' ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!


3.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 22/09/2016 16:39
  • Κατηγορία: Προτάσεις

Το Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένες παραστάσεις. Μετά λοιπόν τη μεγάλη επιτυχία της «Παπλωματούς», η Μαριάννα Τόλη επιστρέφει στο θέατρο που ανακαίνισε με πολύ κόπο πέρυσι, με μία πολλά υποσχόμενη παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Μόλις έγινε γνωστό στους θεατρικούς κύκλους ότι το πιο αγαπημένο λογοτέχνημα όλων των εποχών ανεβαίνει στην παιδική σκηνή της Μαριάννας Τόλη, σκέφτηκα ότι η επιτυχία ήταν δεδομένη! Και αυτό γιατί, η ίδια σκηνοθέτιδα, στο ίδιο θέατρο, μαζί με τους ίδιους ηθοποιούς, ανέβασαν μια παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει πολύ ψηλά φέτος.

Κάτι το οποίο διαπίστωσα όταν βρέθηκα στο Θέατρο Βασιλάκου για να παρακολουθήσω τις πρόβες για τον «Μικρό Πρίγκιπα». Έφτασα νωρίτερα και είχα την ευκαιρία να καθίσω στα μπροστινά καθίσματα και να χαζέψω για λίγο αυτή την αποθήκη ξυλείας που πέρυσι απέκτησε ζωή, με στόχο να καθιερωθεί ως στέκι πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους. Σιγά-σιγά οι ηθοποιοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σκηνή για τον τελευταίο έλεγχο στον ήχο. Τα φώτα χαμηλώνουν, η Μαριάννα Τόλη δίνει το έναυσμα και ξεκινάμε...

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπήκα στο θέατρο, κάτι μου έλεγε ότι το θέαμα θα με καταπλήξει... Ακόμα κι όταν ξεκίνησε η πρόβα, παρά το γεγονός ότι αυτό που έβλεπα μπροστά μου δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα (η κ. Τόλη με ενημέρωσε ότι καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχει προβολή video), είχα ενθουσιαστεί με τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα υπέροχα τραγούδια, τις χορογραφίες που με έκαναν να θέλω να ανέβω κι εγώ στη σκηνή, τόσο πολύ που αναγκαζόμουν να συγκρατήσω το αυθόρμητο χειροκρότημά μου για να μην αποσυντονίσω τους ηθοποιούς. Απλά έμεινα να παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον, προσηλωμένη στο παραμυθένιο αυτό θέαμα!

Μετά το τέλος της πρόβας, η Μαριάννα Τόλη μίλησε αποκλειστικά στο Infokids.gr για τα υπέροχα μηνύματα της παράστασης, για την αγάπη της για το παιδικό θέατρο και τους κόπους που εκείνη και η ομάδα της κατέβαλαν για να δώσουν ζωή σε αυτό το χώρο που και φέτος θα φιλοξενήσει μία από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις της σεζόν.

Έχετε δηλώσει ότι ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Γιατί τον επιλέξατε ωστόσο;

Γιατί τα νοήματά του είναι τόσο καταπληκτικά που νομίζω ότι στις εποχές που ζούμε, τόσο άχαρες και χωρίς φροντίδα και προσφορά στους άλλους, τόσο μπερδεμένη εποχή που είναι, αυτό το έργο που πάντα ήταν το αριστούργημα της λογοτεχνίας, χρειαζόταν κάποιος, ένας θίασος, μια ομάδα να το ερμηνεύσει πραγματικά και να σπείρει τα μηνύματά του όσο μπορεί περισσότερο, μήπως και αλλάξει κάτι.

Η «Παπλωματού» γνώρισε τεράστια επιτυχία πέρυσι. Φέτος, συνεχίζετε ξανά με μιούζικαλ. Έχετε ιδιαίτερη αγάπη σε αυτό το είδος;

Εφόσον ασχολούμαι με παιδιά, νομίζω ότι η μουσική, ο χορός, τα χρώματα και τα όμορφα σκηνικά, όλα αυτά τους εξάπτουν τη φαντασία και είναι ένα συν για εκείνα, δηλαδή ανοίγουν οι ορίζοντες και είναι όμορφο να ξέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι συμπιεσμένα στη ζωή τους. Αυτό το έργο ειδικά, με όλα αυτά τα υπέροχα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά και τα υπέροχα κοστούμια από τον Μιχάλη Σδούγκο, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Κουζίτσκιν, νομίζω ότι πάνε το μιούζικαλ στην Ελλάδα τουλάχιστον μερικά βήματα πάνω, διότι είναι και μια εξαιρετική πρόζα, ηθοποιοί που είναι σπουδαίοι, χορεύουν σαν τον καλύτερο χορευτή, τραγουδούν σαν τον καλύτερο τραγουδιστή και μέσα στον «Μικρό Πρίγκιπα» βρίσκεται η ολοκλήρωση. Στην ουσία αυτό είναι το νόημα του «Μικρού Πρίγκιπα»: να μεταμορφωθούμε για να ολοκληρωθούμε, αγαπώντας.

Έχοντας την εμπειρία από πέρυσι, ποια είναι τα συμπεράσματα σας όσον αφορά το παιδικό κοινό;

Είναι δύσκολο με την έννοια ότι πρέπει να είσαι κι εσύ αγνός και πρέπει να σκέφτεσαι τα παιδιά. Πρέπει να ξέρεις τι χρειάζεται στα παιδιά και τι θα τα κάνει να ξεσηκωθούν, να συγκινηθούν, να θέλουν να το ξαναδούν γιατί αυτό σημαίνει ότι τους άφησε κάποιο σημάδι μέσα τους. Ίσως γνωρίζω πώς γίνεται αυτό, γιατί πάντα, σε όποια παράσταση έχω κάνει, δεν ακούγεται ούτε ψίθυρος από όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται και στο τέλος φροντίζω να συμμετέχουν με τραγούδια που τους έχω μάθει στην αρχή της παράστασης, για να καταλάβουν ότι για εκείνα έγινε η παράσταση και η συμμετοχή τους είναι πολύ σημαντική.

Και βεβαίως και για εμάς, όταν βλέπεις ένα θέατρο να σηκώνεται όρθιο, να χειροκροτεί και να τραγουδάει, για εμάς είναι μεγάλη ευτυχία και καταλαβαίνουμε ότι όλος αυτός ο κόπος, η δουλειά που κάναμε δεν πήγε χαμένη. Δεν έχει ηλικία αυτό το έργο, είναι από 3 έως 83 ετών, διότι είναι φτιαγμένο έτσι σαν να μην υποτιμώ τη νοημοσύνη του παιδιού, Στα 2 ή 3 τους, ακόμα και κάτω από 2 ετών, τα παιδιά εδώ είναι ήσυχα, κάθονται και βλέπουν αυτή την πανδαισία των χρωμάτων, της κίνησης, του τραγουδιού. Δεν υπάρχει ηλικία και πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ηλικία στο παιδικό θέατρο. Θέλω και οι γονείς να το αγαπούν αυτό που βλέπουν, να μην βαριούνται και να σκέφτονται κάθε χρόνο ότι θα πάω το παιδί σε αυτή την παράσταση, αλλά κι εγώ θα τη δω και μπορώ μετά να τη συζητήσω μαζί του, μπορώ κι εγώ να συγκινηθώ μαζί του. Έτσι, το παιδί και ο γονιός μοιράζονται και το μοίρασμα είναι σχέση.

Βρισκόμαστε σε ένα θέατρο που ανακαινίσατε πέρυσι, ξεκινήσατε με την «Παπλωματού» και τώρα προχωράτε για τη 2η παιδική σας παράσταση. Κάνοντας έναν απολογισμό, ποιες σκέψεις σας έρχονται στο μυαλό;

Αυτό δεν ήταν ούτε καμία επιχειρηματική κίνηση, ούτε τίποτα. Πήρα αυτό το θέατρο που από παλιά το αγαπούσα, με μια αφέλεια που με χαρακτηρίζει άρχισα να το επισκευάζω, δεν επισκευαζόταν, έπρεπε να αλλάξει από τα θεμέλια, να γίνει ένα σοβαρό θέατρο. Πέρυσι φιλοξένησε καταπληκτικές παραστάσεις, την Χαρούλα Αλεξίου, τον Θείο Βάνια, τη Δεσποινίς Τζούλια, πολύ όμορφες παραστάσεις, έγινε στέκι, έχει μια ωραία ενέργεια αυτό το θέατρο. Κι εκεί που νόμιζα ότι όλα τελείωσαν και τώρα θα είμαστε εντάξει, είδαμε ότι έχει κι άλλα προβλήματα και αποφάσισα πάλι να το αλλάξω, να ανοίξω μία πλαγία από τη μία πλευρά για να μπορούν να μεταφέρονται πιο πολλά σκηνικά. Αν δεν είχε γίνει αυτό δεν θα μπορούσα να κάνω φέτος τον «Μικρό Πρίγκιπα», γιατί απαιτεί μεγάλα και βαριά σκηνικά. Οπότε, έγιναν πάλι δύο ανακαινίσεις που ελπίζω θα είναι και οι τελευταίες. Κάναμε τα πάντα για την ασφάλεια του κόσμου, είμαστε καθ' όλα νόμιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει, για να είμαστε σωστοί με το κοινό μας και ελπίζω ότι εδώ τελειώσαμε και θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τους κόπους μας.

Info:

Από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016
και κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30 & 15:00
έως και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
Προφήτου Δανιήλ 3-5, Κεραμεικός
Τηλ: 211 0132002

Πηγή: infokids


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.