ΟΧΤΩ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 'ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ' ΤΟΥ ΚΑΜΥ

ΟΧΤΩ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 'ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ' ΤΟΥ ΚΑΜΥ


3.8/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς και τις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στο θέατρο, μια από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν την φετινή σεζόν, με απανωτά sold out, είναι η «Παρεξήγηση» του Καμύ, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη, στο Θέατρο Ραντάρ.
Αν δεν έχετε πάει, μην τη χάσετε.

1. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο του Γάλλου νομπελίστα και φιλοσόφου, που με όρους τραγωδίας αναρωτιέται κατά πόσο η μοίρα ή οι επιλογές μας καθορίζουν τελικά τη ζωή μας.
2. Η μετάφραση αυτού του δύσκολου κειμένο , που την υπογράφει η σκηνοθέτις της παράστασης, βραβεύτηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας το 2016.
3. Η σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη χωρίς εντυπωσιασμούς μένει στον πυρήνα του έργου και αποτυπώνει με χειρουργική ακρίβεια την εσωτερική πορεία των ηρώων, ενώ διατηρεί την ατμόσφαιρα ενός ψυχολογικού θρίλερ.
4. Στη σκηνή συναντιούνται δυο σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου μας, η κυρία Μαρία Σκούντζου στο ρόλο της Μητέρας και ο κύριος Νίκος Μπουσδούκος στον αμφίσημο ρόλο του Υπηρέτη.
5. Οι ερμηνείες του θιάσου, που συμπληρώνεται από την σκηνοθέτιδα, τον Βαγγέλη Ψωμά και την Αλεξάνδρα Κουλούρη, είναι υποδειγματικές και θα σας μεταφέρουν στον κόσμο του Καμύ, αποφεύγοντας τις παγίδες του διδακτισμού. Αντίθετα αποδίδουν το φιλοσοφικό πνεύμα του συγγραφέα με βιωματικό τρόπο και βαθιά αλήθεια.
6. Πρόκειται για ένα έργο που δεν ανεβαίνει συχνά, κυρίως γιατί η φιλοσοφική του διάσταση θεωρείται έως και αντιθεατρική. Όμως η σκηνοθεσία της κ. Παπαστάθη αναδεικνύει τη θεατρικότητα του κειμένου, αποκαλύπτοντας απροσδόκητες πλευρές του.
7. Η παράσταση τιμήθηκε και με το βραβείο Τarantella στα Κορφιάτικα βραβεία.
8. Το θέατρο Ραντάρ είναι ένας από τους πιο όμορφους θεατρικούς χώρους της Αθήνας, με υπέροχο φουαγιέ, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας πριν από την παράσταση.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.