ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ 9:05

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ 9:05


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Για δεύτερη χρονιά, μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Χρήστος Θηβαίος, μαζί με μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών περιμένουν το τρένο των 9:05 στο θέατρο Διάνα.

Ο Παντελής Βούλγαρης συντονίζει αυτή την ιδιαίτερη παράσταση που μέσα από τραγούδια, διατρέχει την Ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Στο σταθμό ενός τρένου, οι πλανόδιοι μουσικοί περιμένουν ένα τρένο που δεν έρχεται. Ίσως δεν έχει τόσο σημασία αν τελικά θα έρθει αυτό το τρένο, ίσως η προσμονή αξίζει περισσότερο.

Στον ίδιο σταθμό, ο Οδυσσέας Ιωάννου ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ετοιμάζει τα κείμενα για την εκπομπή του. Όσο το τρένο καθυστερεί ο Βασίλης και ο Χρήστος ξεκινούν τη διαδρομή στο χρόνο, μέσα από γνωστές μελωδίες, ενώ ο Οδυσσέας με τα ευαίσθητα κείμενά του, σχολιάζει.

Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, επιτυχίες του Παπακωνσταντίνου και του Θηβαίου που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα, όπως το « Μαμά» του Charles Aznavour, που σημάδεψε τον Παπακωνσταντίνου, όταν σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών το άκουσε για πρώτη φορά και τώρα το ερμηνεύει με συγκίνηση.

Οχτώ σημαντικοί σταθμοί, μεταξύ των οποίων ο Μάης στο Παρίσι το 1968, η Εισβολή στην Κύπρο 1974, η Αλλαγή του 1981, ο Σεπτέμβριος του 1999, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ζωντανεύουν μέσα από αγαπημένες μελωδίες, αλλά και τα κείμενα του Ιωάννου, που χωρίς διδακτισμό, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, με αυτό τον παράδοξο ηλεκτρισμό που δημιουργεί η μνήμη. Μια μνήμη που ακόμα κι αν δεν μοιράζεσαι βιωματικά, σε συνεπαίρνει ..

Ο Παντελής Βούλγαρης ένωσε κείμενα, εποχές και τραγούδια, ενσωματώνοντας στην παράσταση τους ζωγραφικούς πίνακες του Μίλτου Γκολέμα -γιου της Ελένης Βούλγαρη και του Μπάμπη Γκολέμα, που γνωρίσαμε μέσα από τα «Πέτρινα Χρόνια»-, το ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό του Γεράσιμου Νεόφυτου, και το ευφάνταστο βίντεο των grou3. Το σκηνοθετικό του όραμα υποστηρίζουν η Κατερίνα Μαραγκουδάκη με τους φωτισμούς της και ο Αντώνης Δαγκλίδης με το καλαίσθητο σκηνικό του.

Δυόμιση ώρες μουσική κι Ελλάδα με δύο σημαντικούς ερμηνευτές σε μια διαφορετική εμφάνιση- ο Θηβαίος μάλιστα θυμάται την θεατρική του καταγωγή και θα τον δείτε και σε ρόλο ηθοποιού.

«Η μουσική έκφραση, ιδιαίτερα το τραγούδι, είναι απολύτως χρηστικό συμβάν. Μπορεί να είσαι σε μια δύσκολη στιγμή, σε έναν άσχετο χώρο και κάτι που διαρκεί τρία λεπτά να σε ταξιδεύει σε μια ιστορία, σε λέξεις πολύτιμες. Αυτοί είναι οι καλύτεροι σκηνοθέτες μας. Διηγούνται σε τρία μόνο λεπτά τη συγκίνηση. Είναι μικρές ταινίες, μικρά σενάρια τα τραγούδια», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Βούλγαρης για την παράσταση.

Το τρένο των 9:05 ευτυχώς καθυστερεί κι έτσι ένα μαγικό ταξίδι ξεκινάει. Εσείς όμως πηγαίνετε στο Θέατρο Διάνα για να απολαύσετε μια μουσικοθεατρική παράσταση, που δεν μοιάζει με τις άλλες.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.