ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ


4.8/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Τον ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ τον αγαπώ πολύ. Ναι, είμαι από κείνους που μάζευαν εικόνες, ήθελαν να έχουν τσάντα και τετράδια με τη φιγούρα του και έκλαιγα κάθε φορά που η μητέρα μου μου διάβαζε το τέλος.
Γι’ αυτό όταν έμαθα ότι η Μαριάννα Τόλη θα τον ανεβάσει φέτος στο "Νέο Θέατρο Κ. Βασιλάκου", που πραγματικά είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και άρτιες σκηνές της πόλης, ενθουσιάστηκα.

Ποιος αλήθεια δεν έχει συγκινηθεί με αυτό το ξανθό αγόρι που ξεκινάει από έναν μικρό πλανήτη, αφήνοντας πίσω του το πιο αγαπημένο του πλάσμα, ένα τριαντάφυλλο, για να περιπλανηθεί στο σύμπαν; Σε κάθε σταθμό του συναντάει περίεργα όντα, ματαιόδοξα, παράλογα, μοναχικά, καταπιεσμένα, αλαζονικά, γεμάτα αδυναμίες κι ελαττώματα, όπως όλοι μας. Σε αυτό το ταξίδι γνωρίζει τον κόσμο των ενηλίκων, αλλά ταυτόχρονα μαθαίνει τι πραγματικά σημαίνει να μεγαλώνεις. Μέχρι που φτάνει στη Γη. Εκεί για πρώτη φορά θα κάνει φίλη μια αλεπού. Την εξημερώνει κι όμως ξέρει πως πρέπει να την αποχωριστεί, για να επιστρέψει στο τριαντάφυλλό του.
Σ’ αυτή την αφοσιώσή του στην αγάπη εστιάζει η σκηνοθεσία της Μ. Τόλη, δείχνοντας στα παιδιά ένα δρόμο που αξίζει κάποιος να ακολουθήσει στη ζωή του.Ίσως πρόκειται για τον πιο ωραίο κείμενο που έχει γραφτεί ποτέ για την ενηλικίωση. Με αλήθειες που τα παιδιά καταλαβαίνουν από ένστικτο και που εμείς μεγαλώνοντας ξεχνάμε. Άλλωστε όπως λέει και ο Μικρός Πρίγκιπας: «Είναι παράξενοι αυτοί οι μεγάλοι».Η σκηνοθέτης έχοντας στο πλευρό της έναν θίασο πολύ ικανών και ταλαντούχων νέων παιδιών (Ορέστης Καρύδας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Άννα Φιλιππάκη, Άντεια Ολυμπίου, Σωκράτης Μαιδώνης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Σταύρος Βόλκος, Κέλυ Γιακουμάκη, Μαρία Δελετζέ, Γιάννης Πλιάκης, Δήμητρα Γιακουμόγλου, Βερονίκη Κυριακοπούλου και Γιώργος Βούντας) που παίζουν, τραγουδούν εξαιρετικά (Μουσικές ενορχηστρώσεις - Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Μπαζάνης) και χορεύουν (οι χορογραφίες είναι του Αλέξανδρος Κουζίτσκιν), προσεγγίζει αυτή την υπέροχη ιστορία με ευαισθησία, αλλά και χιούμορ.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό (Γιώργος Γαβαλάς) που μεταμορφώνεται μαζί με τις προβολές του Στάθη Αναστασίου, ετοιμαστείτε για ένα διαγαλαξιακό ταξίδι που θα σας συγκινήσει. Ταυτόχρονα η παράσταση, είναι ένα μουσικό θέαμα υψηλών απαιτήσεων που σπάνια επιτυγχάνεται στην χώρα μας:
Στο φουαγιέ, οι μοδίστρες ράβουν πυρετωδώς τα εντυπωσιακά κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου, φροντισμένα στην λεπτομέρεια, που θυμίζουν μεγάλα μιούζικαλ του εξωτερικού.Πρόκειται πραγματικά για μια αξιοζήλευτη παραγωγή, που σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών η Μ. Τόλη τολμάει, δείχνοντας ότι σέβεται το κοινό της και θέλει να του προσφέρει το καλύτερο.
Η παράσταση είναι παιδική με την έννοια της αθωότητας,- αλλά απευθύνεται και σε ενήλικες που σίγουρα μέσα σε αυτό το υπέροχο σύμπαν του Πρίγκιπα, θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, όπως ήταν κάποτε, θα γελάσουν με τις συνήθειες που απέκτησαν μεγαλώνοντας και θα προβληματιστούν.


Στο φινάλε, σίγουρα ένα δάκρυ θα σας ξεφύγει, αλλά όλα έρχονται απλά και γλυκά, σαν ένας κύκλος που κλείνει, όπως η ζωή. 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.