ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ


5.0/5 rating 1 vote

Πριν καιρό, οι "Εν Δυνάμει", ομάδα καλλιτεχνών με και  χωρίς αναπηρία, από Θεσσαλονίκη, παρουσίασε στην Αθήνα τον “ Άνθρωπο ανεμιστήρα ή πως να ντύσετε έναν ελέφαντα”. Η φήμη, τους είχε προλάβει και το θέατρο γέμισε. Λίγοι Αθηναίοι δημοσιογράφοι την είδαν, αν και καλεσμένοι. Πέταξαν το δελτίο τύπου στον Καιάδα, μάλλον. 

Τώρα που οι "Εν Δυνάμει" και ο "Ανεμιστήρας", μπήκαν στο χωράφι του Φεστιβάλ Αθηνών,  κάτι άλλαξε... "Τελικά, δεν είναι ερασιτέχνες", ακούστηκε να ψιθυρίζουν οι αλλεργικοί στο διαφορετικό. "Πάμε να δούμε τα παιδάκια, να τα στηρίξουμε", οι ευσπλαχνικοί.

Η πρόεδρος του σωματείου, Μ. Ιωαννίδου, η καλλ. διευθύντρια, Ελ. Δημοπούλου, η σκηνοθέτις, Ελ. Ευθυμίου, κι ο πολυμελής θίασος έκαναν σπουδαία δουλειά. Απέδειξαν ότι δεν είναι κομπάρσοι, ούτε του θεάτρου, ούτε της ζωής. Η παράσταση ενοχλεί τον κακό σου εαυτό, σε προκαλεί να διαλευκάνεις αν αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα, αν ασκείς μπούλινγκ, αν είσαι, εν τέλει, δημοκράτης ή λίγο καθήκι.

Παράσταση εξαίσια καλλιτεχνικά και νοηματικά, με ισχυρή πολιτική θέση. Έχει, μεταξύ άλλων,  μια φοβερή ηθοποιό. Δεν φαντάζεσαι τι κάνει στη σκηνή, τι φλόγα βγάζει! Η Λωξάντρα Λούκας. Έχει σύνδρομο Down και αν έπαιρνε, βραβείο Μερκούρη, πολύ θα ευχαριστιόμουν! Ονειρεύεται να γίνει δασκάλα θεάτρου. Προσπαθώ να την πείσω να γίνει απλώς πρωταγωνίστρια.

Θα ήταν μια εξέλιξη! Τι; Έχεις δυσανεξία στην εξέλιξη; Μια εβδομάδα τώρα, το εμπεδώνουμε. Κάποια πράγματα, που ποτέ δεν σε απασχόλησαν και τα προσπερνούσες,  (όπως Παιδεία και Πολιτισμός, στα οποία ξέχασες να επενδύσεις), τώρα γύρισαν, σαν μπαμπούλας.  Κι εσύ τσιμπάς.

Δεν μιλώ για μια παιδική παράσταση. Είναι για ώριμους ενήλικες. Τα παιδιά, που θα τη δουν, απλώς θα ωριμάσουν πιο γρήγορα. Πράγμα εξαιρετικά συμφέρον, σε τέτοια εποχή. 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.