ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Έξι παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή σας, αν αποφασίσετε να πάτε στο θέατρο Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης και η Φρόσω Κορρού μας οδηγούν στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης «Εκτός ορίων» σε μια ποιητική παράσταση, με τη συνεργασία της ποιήτριας Παναγιώτας Παρασκευοπούλου και του συνθέτη Κώστα Ξενόπουλου. Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που υμνεί την ομορφιά της ζωής, συνδυάζοντας την τρισδιάστατη τεχνολογία video mapping, με κείμενα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει στο θέατρο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας με τη θεατρική ομάδα «Μπουλούκι» παρουσιάζουν ένα από τα πιο διάσημα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, την εμβληματική «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο θέατρο Χώρα. Μια ποιητική και ενδοσκοπική προσέγγιση, μακριά από ηθογραφικούς περιορισμούς, που καθιστά την Στέλλα ένα σύμβολο της ζωής.

Η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται στη θεατρική σκηνή του Faust με το «LEBENSRAUM» του Θανάση Τριαρίδη, ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, μια κωμωδία μαζί και θρίλερ, που μιλάει για την λεπτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την αλήθειας από το ψέμα. Με αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum), ο συγγραφέας περιγράφει τελικά το εφιαλτικό μας σήμερα.

Η Ελένη Γκασούκα και τρεις σημαντικές καλλιτέχνιδες- η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αναστασία Μουτσάτσου, που έχει γράψει και το κείμενο και η Μυρτώ Αλικάκη -εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Οι Γυναίκες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η νεαρή σκηνοθέτης Αντιγόνη Νέτα, συγκέντρωσε μαρτυρίες και υλικό που έχει περισωθεί από την οικογένειά της, καθώς και την πολύτιμη πρωτότυπη αφήγηση της ίδιας της ηρωίδας, της προγιαγιάς της, Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου, και συνθέτει μια παράσταση για το θέμα της μνήμης και της προσφυγιάς με τίτλο «Η Αφήγηση της Αντιγόνης».

Οι bijoux de kant επιστρέφουν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στη σκηνή τη νουβέλα «Θέλετε να χορέψομε Μαρία;» της Μέλπως Αξιώτη, σε δραματουργική μεταφορά Γιάννη Σκουρλέτη - Ηλέκτρας Ελληνικιώτη και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη. Με γραφή ιδιότυπη, γλώσσα τρυφερή, η Αξιώτη ξεδιπλώνει με τρόπο μοναδικό το απλό και συνάμα τρομακτικό που κρύβει η ζωή μέσα από τις αφηγήσεις τριών παράξενων, αλλά ταυτόχρονα οικείων προσώπων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.