ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΒΑΘΕΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΒΑΘΕΟΣ ΤΥΠΟΥ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Εμείς οι εγκλωβισμένοι, στο σύγχρονο ελληνικό καθημερινό παράλογο, αναζητάμε συχνά, κάποιες δραπετεύσεις στο θέατρο, μιας που δεν αντέχουμε τις "αρένες" γύρω μας.
Έχουμε την ελπίδα να δούμε ήρωες που πάσχουν, που υποφέρουν για κάτι, που τρελαίνονται από μανίες θεϊκές, που παλεύουν με ψυχικές οδύνες για το ακατόρθωτο, το ανεπανάληπτο, το υπερβατικό. Μάταια.
Με αίσθημα μητρικής (;) προστασίας, πολλοί καλλιτέχνες, αποφασίζουν να μας απαλλάξουν, όσο μπορούν, από συγκινήσεις βαθέος τύπου. Λίγο γέλιο, λίγο μελό, δράμα όσο πατάει η γάτα, ερωτικά πάθη απομυθοποιημένα και περιπέτειες που με τσαχπίνικη λύση στο φινάλε σε στέλνουν "λυτρωμένο" για ύπνο. Ίσως σκέφτονται: "τι τα θες και τα ψεύτικα τα δράματα; Αφού είσαι κομπλέ απ' τα δικά σου".
Μας περιποιούνται, μην κακοπάθουμε μέσα στις αίθουσες, μη θυμηθούμε. Μη θυμηθούμε πώς είναι να αισθάνεσαι, να επαναστατείς, να ερωτεύεσαι, να διεκδικείς.
Που και που, σε φωτεινές εκλάμψεις της σκηνής, βλέπεις ηθοποιούς να σε κάνουν χίλια κομμάτια. Με μεταδοτική την ασθένεια του "πάθους" τους. Αυτοί, ξέφυγαν απ' τη μονοτονία. Ξύπνησαν κι είπαν "απόψε στο θέατρο θα τους...., δεν θα ξέρουν από που τους ήρθε";
Όχι. Δεν είπαν ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτοί δεν είναι εγωιστές. Είναι αυτοί που βασανίστηκαν σε πρόβες, που μελέτησαν τα άδυτα του ρόλου τους, που έμαθαν μέσα απ' την πολλή δουλειά, πως είναι αυτοί που πονάνε, που κλαίνε, που γελάνε, που αισθάνονται.
Τόσο, που μας ξεχνάνε όταν τους κοιτάμε από κάτω. Είναι οι ευαίσθητοι.
Μια τέτοια είδα τις προάλλες στο Γκάζι. Την Ιωάννα Παππά.

REAL NEWS 4/6/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.