ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ 'ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ' ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ 'ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ' ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που διάβασα για πρώτη φορά την ιστορία Μολυβένιου Στρατιώτη. Το παραμύθι αυτό πέφτει ξανά στα χέρια μου φέτος, καθώς πρόκειται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο σε ένα μιούζικαλ - υπερπαραγωγή, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία, διασκευή και στίχους της Μαριάννας Τόλη. Αυτό που διαπιστώνω είναι πως, είτε ως παιδί, είτε ως ενήλικη πια, η γεύση που μου αφήνει αυτή η ιστορία είναι πάντοτε η ίδια: μια γλυκιά μελαγχολία.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έπλασε έναν χαρακτήρα τόσο διαφορετικό, που τρύπωσε για πάντα στην καρδιά μου.

Τρεις είναι οι λόγοι που με κέρδισε:

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Ο Δανός συγγραφέας επιλέγει για πρωταγωνιστή της ιστορίας του, ένα στρατιωτάκι που ξεχωρίζει από τα άλλα. Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ με το ένα πόδι και τη μεγάλη καρδιά, συγκινεί βαθιά με την ανιδιοτελή αγάπη του και την δύναμη της θέλησής του.

Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ

Αρετές που τον οδήγησαν σε ό,τι αγαπάει περισσότερο: στην μπαλαρίνα, που είχε μείνει πίσω, όταν εκείνος έμπλεξε σε φοβερές περιπέτειες.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ
Το παραμύθι αυτό, έχει ένα συγκινητικό τέλος, μέσα από το οποίο ο αναγνώστης/ θεατής αντιλαμβάνεται την έννοια της αυτοθυσίας, ενώ παράλληλα κατανοεί το αίσθημα της αγάπης, τον αλτρουισμό και το μεγαλείο της ψυχής.Συνιστώ ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας, αυτή την μαγική ιστορία που θα διαδραματίζεται από τις 15 Οκτωβρίου στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου. Πρόκειται για μία ιστορία που ενεργοποιεί τον νου, γεμίζει την καρδιά και καλλιεργεί την ψυχή όποιου την παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Όπως και σε προηγούμενες παραγωγές, η Μαριάννα Τόλη έχει επιλέξει με προσοχή ταλαντούχους πρωταγωνιστές, που αναμένεται να ‘περάσουν’ σπουδαία μηνύματα και να πλημμυρίσουν με πολλά συναισθήματα την πλατεία του θεάτρου.

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με 3D animation, ενώ η συγκεκριμένη διασκευή βραβεύτηκε ως η καλύτερη διασκευή Παιδικού Θεατρικού Έργου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ τον Νοέμβριο του 2012.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Διασκευή-Στίχοι: Μαριάννα Τόλη.
Μουσικές ενορχηστρώσεις και συνθέσεις: Αλέκος Μπαζάνης,
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν.
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς,
Κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος,
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Πρωταγωνιστούν: Ο Βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, Άννα Φιλιππάκη, Ίαν Στρατής, Άντεια Ολυμπίου, Σταύρος Βόλκος, Στέλλιος Κέλερης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Γιάννης Πλιάκης, Μαρία Κοσμάτου,Γιάννης Μανιατόπουλος,Αρετή Πασχάλη. Στο πιάνο ο Αλέκος Μπαζάνης

Στο ρολο του Μολυβένιου Στρατιώτη ο finalist του X- Factor Ίαν Στρατής.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.