• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ
Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ

Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Ο Βασίλης Μπισμπίκης συνεχίζει δυναμικά στο Cartel μαζί με την ομάδα του κι επιμένει σε πείσμα των δύσκολων καιρών να ανεβάζει σημαντικά έργα και μεγάλες παραγωγές, στη λογική της κολεκτίβας, όπου όλοι δουλεύουν ως ισότιμα μέλη.

Η σεζόν ξεκίνησε με την επανάληψη του ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ του Σάμουελ Μπέκετ. Η παράσταση που από πέρσι παίζεται με επιτυχία, παρουσιάστηκε (29/08) στο Λουτράκι μέσα σε μια πισίνα στα πλαίσια του Festiv-art. «Ήταν μια πρόταση της Ζωής Πυρίνη, που είναι η ψυχή του φεστιβάλ, να παρουσιαστεί εκεί. Πήγαμε λοιπόν στο χώρο με τον Νίκο Καραγέωργο και βρήκαμε την πισίνα, εγκαταλελειμμένη με έναν βούρκο στη μέση, έναν σπασμένο βατήρα. Η πισίνα αυτή, λειτουργεί συμβολικά και αισθητικά, δηλώνοντας μια εποχή ευμάρειας, που πέρασε ανεπιστρεπτί, καθώς και τον εγκλωβισμό των ηρώων. Εμείς, αυτό το ραντεβού από το Cartel, το μεταφέραμε στην πισίνα. Οι ίδιοι ήρωες θα μπορούσαν να είναι στο Παρίσι ή όπου αλλού..
Από 4 Σεπτεμβρίου όμως και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, παίζουμε και πάλι στο Cartel . Βασικά έξω από το θέατρο σε φυσικό τοπίο, δίπλα από τα σκουπιδιάρικα του δήμου. Απέξω περνούν οι μετανάστες κι οι ήρωές μας μένουν εκεί και τα βλέπουν όλα», λέει ο Βασίλης.

Αργότερα στο Cartel, η ομάδα θα συμπράξει με τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο, που τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο, ο οποίος θα σκηνοθετήσει το έργο του Χόρβατ ΚΑΣΙΜΙΡ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Εκτός από τον Βασίλη στην παράσταση θα παίζουν ο Παναγιώτης Σούλης, η Ευτυχία Γιακουμή, ο Στέλιος Τυριακίδης, η Ελεονόρα Αντωνιάδου, η Μαρία Σκαφτούρα που θα κάνει και τη μετάφραση. Η διανομή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά πρόκειται για μια φιλόδοξη παράσταση με 12 άτομα και ζωντανή μπάντα.

«Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού το 1930 στη Γερμανία του Μεσοπολέμου και μιλάει για το πώς η κρίση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Είναι ένα πολύ ωραίο κείμενο που θίγει ταξικά ζητήματα , έχει μια μπρεχτική αφήγηση, θα λέγαμε . Διαδραματίζεται μέσα σε μια μέρα, σε ένα πανηγύρι», μας εξηγεί ο Βασίλης.

Επίσης στο Cartel θα φιλοξενηθεί η νικήτρια παράσταση του Scratch Festival για ένα μήνα, με όλες τις παροχές του θεάτρου δωρεάν και το ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ένα έργο του Γ. Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Θ. Βουρνά, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεργασίες.

Παράλληλα ο Βασίλης θα συμμετέχει και στο ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Εμπορικό σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καταλειφού, με τη συνεργασία της Ελένη Σκότη, μαζί με την Φιλάρετη Κομνηνού και τον ίδιο τον Καταλειφό.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο διαχρονικό που μιλάει για την αιώνια πάλη των δυο φύλων και τον διαρκή πόλεμο που έχει ένα ζευγάρι στο γάμο του υπό το βλέμμα του θανάτου, που επιδεινώνει την κατάσταση. Έρχεται ένα τρίτο πρόσωπο, ένας επισκέπτης που θα κάνω εγώ για να βοηθήσει αυτό το ζευγάρι. Αυτός ο παράξενος επισκέπτης έχει ανθρωπιστικές ιδέες και καλοσύνη, θέλει όντως να βοηθήσει, αλλά σιγά σιγά αυτό το περιβάλλον μίσους τον κατακλύζει και φεύγει τρέχοντας. Το ζευγάρι τελικά αποδέχεται την κατάστασή του», προσθέτει ο Βασίλης που περιμένει με αγωνία τη συνάντηση του με δυο σπουδαίους ηθοποιούς που εκτιμά και θαυμάζει.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.